Kia Concept EV5 geeft voorsmaakje van nieuwe, elektrische SUV (2023)

Kia Concept EV5 2023

Vind je Kia’s nieuwe EV9 wel een knappe verschijning, maar toch net een maatje te groot? Dan hebben de Koreanen hun antwoord voor je klaar, want dit is de Concept EV5. Toegegeven: het gaat voorlopig nog om een studiemodel, maar Kia belooft een productieversie op ten minste één continent…

Vorige week ging bij Kia het doek van de EV9, een knoert van een SUV met drie zitrijen en uitsluitend elektrische aandrijflijnen. Over die laatste mochten we echter nog geen details weten, maar het design van de EV9 was op zich al voldoende om ons even bezig te houden. Zo goot Kia zijn nieuwe ‘Opposites United’-sausje over het model, dat kort gezegd scherpe lijnen en hoeken combineert met gladde, afgeronde oppervlakken. En wat blijkt: dat sausje smaakt minstens even goed in combinatie met een kleinere hap.

Naast de Sportage

Kia heeft namelijk de Concept EV5 onthuld, maar in een oogwenk zou je zweren dat je naar die pas gelanceerde EV9 zit te kijken. Zo is het lijnenspel op zijn zachtst gezegd gelijkaardig met hetzelfde, kantige silhouet, al trekt de Concept EV5 de minimalistische lijn zo mogelijk nog verder door op de neus. Ook de velgen doen denken aan die van de EV9, en net als zijn grote broertje beschikt dit nieuwe studiemodel over draaiende stoelen. De Concept EV5 houdt het echter op twee zitrijen in plaats van drie, en dat wijst al op het grootste verschil met de EV9: het formaat. De nieuwkomer is namelijk een flinke slag kleiner dan de bijna 5 meter lange EV9, zodat zijn buitenmaten min of meer overeen zouden komen met die van de huidige Kia Sportage.

Kia Concept EV5 2023

Het is ook niet ondenkbaar dat we binnenkort een EV5-zonder-Concept in de showrooms mogen verwachten naast zo’n Sportage, want Kia zegt concrete productieplannen te hebben voor dit studiemodel. In eerste instantie beperken die zich echter tot de Chinese markt, maar ze sluiten niet uit dat het model na dit jaar ook richting de VS en Europa gaat. Je mag er trouwens op rekenen dat het design daarbij herkenbaar zal blijven, want de Concept EV9 die aan de echte EV9 voorafging vertoonde ook amper verschillen. Dus wat denk je: dit, of een Sportage?

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Quin 13:35
Portrait de Quin

Is het tegenwoordig een weddenschap tussen automerken om de lichten zo klein mogelijk te maken :-D ?

this 17:15
Portrait de this

Dat is de laatste styling trend in de autowereld. Ik vermoed dat dit vooral populair is in Azië.

Ricardo 14:28
Portrait de Ricardo

Jakkes. Gelukkig is dit maar een concept model, maar mooi vind ik het alles behalve. Zeker het interieur niet. Of ben ik te oud aan het worden om mee te kunnen met de nieuwigheden. ik vind science-fiction wel leuk maar het moet nog aangenaam blijven

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités