Lexus plaagt met LBX: krijgt de compacte CT eindelijk een opvolger?

Lexus LBX Teaser 2023

Lexus heeft een paar teaserfoto’s onze mailbox in gestuurd, en daarop krijgen we een nagelnieuw model te zien. De Japanners kleven er alvast de naam ‘LBX’ op, maar verder maken ze er nog niet veel woorden aan vuil. Tijd dus voor een potje giswerk.

Wie herinnert zich hem nog, de Lexus CT 200h? Vermoedelijk best veel mensen, want als goedkoopste Lexus van zijn tijd was hij natuurlijk ook één van de populairste van zijn tijd. Die tijd duurde trouwens best lang, want het merk bouwde de hybride hatchback van 2011 tot maar liefst 2022. Dan verdween de CT stilzwijgend uit de catalogus zonder rechtstreekse opvolger. Daar lijkt nu echter toch nog verandering in te komen… Of toch ongeveer.

Lexus gaat B-segment?

Lexus heeft namelijk een duo van plaagplaatjes vrijgegeven waarop ze een tipje van de sluier lichten over een gloednieuw model. Ze noemen hem zelf de ‘LBX’, maar veel meer dan dat krijgen we niet te horen. Op de beelden zien we wel dat het allesbehalve om een grote auto zal gaan, getuige het korte neusje en de relatief lage daklijn. Verder lijkt de achterpartij opgefleurd te gaan worden door een doorlopende LED-strook terwijl de snuit doet denken aan die van Lexus’ elektrische RZ 450e, maar dan net niet. Zo zien we bijvoorbeeld dat de LBX niét over een gesloten grille gaat beschikken, wat doet vermoeden dat de auto gebruik gaat maken van een hybride in plaats van een elektrische aandrijflijn.

Lexus LBX Teaser 2023

Ook die naam doet het enigszins spoken in ons hoofd, want de vermelding van de ‘B’ zou wel eens kunnen wijzen op het segment waar dit model in gaat spelen. De kans zit er dus dik in dat we hier aankijken tegen een auto met de technologische basis van de Toyota Yaris of de Yaris Cross. Vooral dat laatste lijkt aannemelijk aangezien de LBX blijkbaar over zwarte wielkastranden gaat beschikken, maar toch gokken wij dat dit de échte opvolger van de Lexus CT wordt in de plaats van hun huidige C-segmenter, de UX 250h. Die is namelijk niet alleen groter maar ook duurder, en iets zegt ons dat deze LBX zowel qua formaat als qua prijs meer in CT-vaarwater gaat spelen. We leren het al op 5 juni, wanneer Lexus zijn nieuwkomer officieel onthult.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités