Mercedes toont nieuwe, compacte EV: wordt dit de EQA sedan?

Mercedes concept EQA teaser 2023

Mercedes heeft een eerste teaser gedeeld over een nieuwe conceptcar, en die neemt misschien niet de vorm aan die je verwacht. Ja, het ding wordt elektrisch maar nee, het gaat niet om een SUV. In de plaats daarvan zien we het silhouet van een sedan, en iets zegt ons dat die sedan straks (ook) ‘EQA’ gaat heten.

Willens of nillens: de Mercedes A-Klasse is op sterven na dood. Een dik jaar geleden verklapten de Stuttgarters namelijk nog dat ze hun aanbod in de lagere segmenten flink wilden inkrimpen, en het spreekt voor zich dat de volhouders daar vooral elektrisch en liefst ook hoogpotig zouden zijn. Zo zou er voor de A-Klasse zoals we die nu kennen bijvoorbeeld geen plek meer zijn… Al betekent dat daarom niet dat Mercedes niks gelijkaardigs in elektrische vorm kan aanbieden.

Wordt ‘EQA’ dan ‘EQA SUV’?

Mercedes heeft namelijk een eerste teaserfoto getoond van een conceptcar die ze zullen meenemen naar de IAA Mobility-autoshow in München. Hoewel ze er nog geen naam op kleven, kunnen we uit de beschrijving al opmaken wat we ongeveer mogen verwachten. Zo beloven de Duitsers dat deze nieuwkomer “het instapsegment van Mercedes herdefinieert”, dus reken er maar op dat de conceptcar zich onder de kleinere modelletjes van das Haus mag rekenen… Zoals de A-Klasse dus, maar dan vermoedelijk elektrisch want het getoonde silhouet lijkt vooral achteraan inspiratie te putten uit het one bow-design van pakweg de EQE en EQS. Het lijkt dus maar zo logisch dat dit een voorbode wordt op een nieuwe EQA, maar dan niet de SUV die we al kennen maar wel een sedan.

Mercedes EQA 2023

Deze conceptcar is trouwens niet de enige nieuwigheid die Mercedes strakt meeneemt naar het IAA in september. Zo belooft het er ook de All-Terrain-versie van de nieuwe E-Klasse voor te stellen, net als facelifts voor de V-Klasse, de EQB en de EQA… En daar hebben we het wel degelijk over de hoge EQA die we vandaag in de catalogus vinden, wat meteen een probleempje in de naamgeving aan het licht brengt. Als Mercedes namelijk van plan is om een lagere EQA aan zijn gamma toe te voegen, moet de hogere EQA dan niet ‘EQA SUV’ gaan heten zoals dat al het geval is voor de EQE SUV en de EQS SUV? Dan is een facelift misschien wel de uitgelezen kans om daar iets aan te doen, vooral als je op precies hetzelfde moment een voorsmaakje geeft van zo’n lagere EQA…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités