Opgepast, Dacia: nieuwe Citroën C3 op benzine kost minder dan 15.000 euro (2024)

Citroën C3 prijs België 2024

Ben je op zoek naar een betaalbare auto, maar mag het geen Dacia zijn? Zoek dan niet verder, want Citroën heeft zijn antwoord voor je klaar. Dat antwoord luidt C3-zonder-ë, en dus zonder elektromotor. In de plaats daarvan krijgt deze nieuwe C3 een traditionele benzinemotor en het resultaat is een lekker lage prijs.

We zouden het bijna gaan vergeten, maar de vorige generatie van de Citroën C3 was populair. Zo populair zelfs, dat de kleine Fransoos het tussen al dat bedrijfswagengeweld twee jaar op rij schopte tot bestverkochte auto van ons land, in 2021 en 2022. Het jaar daarop werd de nieuwe Citroën C3 echter onthuld en die koos niet alleen voor een crossover-koets, maar ook voor een zuiver elektrische aandrijflijn onder de noemer ë-C3. Hoe die dan nog kans wilde maken op de titel van ‘bestverkochte auto van België’, vraag jij je af? Simpel: met een spotgoedkope benzineversie.

Sandero Stepway vs. C3

Die heeft Citroën nu in vol ornaat onthuld, al was daar eigenlijk niet zoveel te onthullen aan. Zo ziet de reguliere C3 er vrijwel identiek uit aan de ë-C3, al schuilt er achter dat klepje in de linkerflank natuurlijk geen stekkerpoort maar wel een vuldop en vind je achter zijn neusje geen elektro- maar een verbrandingsmotor. Op dat laatste vlak krijg je de keuze uit twee smaakjes: een mildhybride 1.2-liter driecilindertje dat in combinatie met een zestraps automaat 100 pk ophoest, of een traditionele 1.2-liter benzinemotor zonder hybridehulp met hetzelfde vermogen, maar wel een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Citroën C3 prijs België 2024

Die laatste wordt natuurlijk de goedkoopste C3, en nog geen klein beetje. Zo vind je hem al in de Belgische configurator vanaf 14.990 euro. Voor dat geld krijg je de C3 mee in zijn ’You’-uitrustingsniveau en hoewel dat de basisversie is, mag je toch nog steeds rekenen op bijvoorbeeld airco en parkeersensoren achteraan. Daardoor kunnen we niet anders dan eens bij Dacia te gaan kijken, waar blijkt dat Citroën zijn C3 best slim geprijsd heeft. Zo kost een Dacia Sandero met 11.990 euro beduidend minder maar moet het écht een crossover zijn, dan kost diens Stepway-versie je minstens 15.390 euro… Aan u dus de keuze: een Dacia Sandero Stepway, of deze Citroën C3 en 400 euro aan benzine?

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Lasgo 19:47
Portrait de Lasgo

Zo jammer dat de nieuwe auto's in België ruim € 8000,00(!) GOEDKOPER zijn dan in Nederland. In Nederland heft de (r)overheid belasting op belasting en daarover betaal je nog eens belasting.

this 09:13
Portrait de this

Die belasting is wel eenmalig, beetje vergelijkbaar met de BIV hier. Met als grootste verschil dat deze ook mee in de tweedehandse prijs verrekend zit in Nederland, omdat het daar effectief eenmalig is. De BIV (belasting 'eerste' verkeerstinstelling) mag je hier elke keer opnieuw betalen als de auto van eigenaar verandert.
Dus ik vind het systeem daar wel fairder, maar het is wel een pak duurder.

John 10:44
Portrait de John

Ik zie de You versie staan voor 20.530€ (incl BPM), dat is een verschil van 5500€ , in Vlaanderen kost deze auto je wel nog 250€ inschrijvingstaks. En als ik de prijslijst erbij neem, dan zie ik dat de Nederlandse BPM 6.265€ is. Geen 8000 dus? Of moeten jullie buiten de BPM nóg extra's betalen?

paul 18:37
Portrait de paul

c3 electro , geen trekhaak mogelijk, tenminste in belgie. in Nederland dan weer wel.
europa. eindelijk een e car met een voor mij aanvaarbare prijs. maar hij voldoet niet

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités