Elektrische Range Rover voor het eerst in beeld, wordt “meest verfijnde ooit”

Range Rover EV teaser 2023

De full-size Range Rover is vandaag al zowat het toonbeeld van comfort, maar het kan blijkbaar nog beter. Volgend jaar brengen de Britten namelijk de meest verfijnde en vooral stilste Range Rover ooit op de markt: de elektrische. Bij wijze van voorsmaakje krijgen we nu al een paar details te zien.

Ooit had JLR — zoals we Jaguar Land Rover tegenwoordig moeten noemen — wat weg van een pionier op vlak van premium-EV’s met de lancering van de Jaguar I-Pace in 2018. Tegenwoordig gelden ze echter vooral als voorbeeld van hoe het niét moet, want sindsdien is er geen enkele EV meer bijgekomen. Terwijl concurrenten met andere woorden een compleet elektrisch gamma aan het uitbouwen zijn, is er nog nooit een Defender, een Discovery of een Range Rover op stroom geweest… Maar in dat laatste komt binnenkort verandering.

V8-prestaties in pure stilte

JLR heeft namelijk een paar eerste beelden gedeeld van de zuiver elektrische Range Rover, en dan hebben we het niet zomaar over een Evoque of een Velartje met elektromotoren. Nee, de eerste die eraan moet geloven is de Range Rover-zonder-meer, dus het full-size exemplaar. Uit de beelden kunnen we opmaken dat die een grotendeels gesloten grille zal krijgen, net als een naar voor schuivende laadpoort waar pakweg de plug-inhybride Range Rovers een traditionele klep hebben. Verder lijk je echter aangewezen op ‘EV’-opschriften op de naafkapjes van de velgen om de elektrische Range Rover van zijn verbrandingsbroertjes te onderscheiden.

Niet alleen boven- maar ook onderhuids mag de EV straks zonder schroom naast de andere Range Rovers gaan staan. Zo wordt hij gebaseerd op dezelfde ‘Modular Longitudinal Architecture’, maar werkt dat hier wel samen met een 800V-boordnetwerk om zo snel mogelijk te kunnen laden. Verder belooft de constructeur dat het elektrische model door 85 centimeter aan water zal kunnen waden, terwijl zijn prestaties die van de Range Rover met V8 moeten evenaren… Maar dan aanzienlijk stiller natuurlijk, en dat ligt niet alleen aan zijn geruisloze aandrijflijn. De Range Rover EV krijgt namelijk een nieuw ontwikkeld noise cancellation-systeem mee om het weinige geluid dat de cabine binnendringt te neutraliseren.

Dat is nog maar één van de volgens JLR “ongezien veel patenten” die ze voor de elektrische Range Rover hebben ingediend, en het resultaat daarvan krijgen we in de loop van 2024 te zien. Wil je er als eerste bij zijn, dan kan je nu al je EV pre-orderen via de Range Rover-website.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités