’t Is officieel: Porsche 911 krijgt nog dit jaar hybride aandrijflijn

Porsche 911 hybride 2024

Het is gedaan met roddelen: Porsche heeft officieel bevestigd dat er een hybride variant van zijn 911 aankomt. Nog deze zomer wordt ’s werelds meest iconische sportwagen geëlektrificeerd, al verklappen ze nog niet hoever die elektrificatie zal gaan. Het enige dat ze wel verklappen, is dat de zescilinder gewoon mag blijven.

Tijden veranderen en auto’s moeten onvermijdelijk mee. Dat geldt ook voor iconen als de Porsche 911, die het in zijn eerste generaties altijd deed met luchtgekoelde motoren maar met de 996 overstapte op waterkoeling om de uitstoot te drukken. Om diezelfde reden werd de turbo dan weer standaard vanaf de facelift van de 991, en nu zit er nog zo’n belangrijke mijlpaal voor de 911 aan te komen.

Extra elektrificatie voor extra sportiviteit

Porsche heeft namelijk voor het eerst officieel bevestigd dat er binnenkort een hybride 911 gelanceerd wordt. Die aankondiging zit verborgen in zijn 239 pagina’s tellende vooruitblik op het jaar 2024 — en bedank ons later maar om die hele papierwinkel doorspit te hebben. De hybride 911 duikt er op als één van de vier grote onthullingen die dit jaar op Porsches planning staan — naast de nieuwe Panamera, de nieuwe Macan en de vernieuwde Taycan — en de extra elektrificatie zou deel uitmaken van een facelift voor de sportwagen. Die facelift komt er volgens het document nog dit jaar aan, ergens in de loop van de zomer.

Porsche 911 hybride 2024

Porsche blijft echter karig omspringen met details, en zo hebben we er nog steeds het raden naar wat voor hybride deze 911 precies zal worden. Eerder verklapte topman Frank Moser wel al dat het géén plug-inhybride zal zijn, maar dat laat de deur nog open voor zowel een mildhybride als een full hybrid met volwaardige elektromotoren. Porsche laat wel al weten dat die elektrificatie “de zescilindermotor nog sneller zal maken” en dat het voor de hybridetechnologie ging spieken bij zijn motorsportafdeling. Reken er dus maar op dat de extra elektrificatie voor een dosis extra sportiviteit zal zorgen… En zo komt onze droom van een nieuwe 911 GT2 RS weer een stapje dichterbij.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités