Eindelijk: Na 65 pogingen geslaagd voor theoretisch rijexamen

Jawel, het is tijd. Marc Martain mag zich op de openbare weg begeven met een auto. Na uren en uren blokken, oefeningen maken op de pc en lessen volgen is hij er toch in geslaagd. Een stevige 65 pogingen waren nodig maar in Zillebeke zijn ze gelukkig. Althans dat is tot binnen drie maand als hij nog eens mag komen voor zijn praktisch rijexamen...

 

Op 1 maart 2004 trok Marc voor het eerst naar het examencentrum te Wevelgem. Na een mislukte poging probeerde hij het eens in Roeselare. Ook daar ving hij bot. Na 65 keer was hij het grondig beu en trok het tot twee keer toe naar staatssecretaris Schouppe om hulp te vragen. Blijkbaar met vrucht want zijn 66 ste poging was de goeie!

De reddende maatregel was lessen volgen in de Open School in het Perron te Ieper. Drie maanden lang, twee keer per week moest hij drie uur les volgen. Een man uit Zwevegem had Marc's verhaal gelezen in de krant en hielp door middel van honderden examenvragen op de pc. 

Marc voelde zich helemaal zeker van zijn stuk en trok deze week voor de laatste keer met zijn brommertje naar het examencentrum. Na een spannende 50 vragen kreeg hij eindelijk de vermelding "geslaagd, met 9 fouten" Het maximum fouten mààr hij had er eigenlijk maar 8, bij de laatste vraag haperde zijn muis eventjes...."

Marc Martain kennen we trouwens van de Jambers reportage:

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 16:33
afbeelding van Wim

en die man willen we echt op de openbare weg :s

Techno Patat 17:07
afbeelding van Techno Patat

Haha, nu maar hopen dat z'n praktisch iets vlotter gaat! Of het gaat hem heeeel veel geld kosten!

Dat examencentrum van Roeselare is trouwens een goed, kheb daar al mn G-rijbewijs gehaalt en m'n autorijbewijs! (Praktisch heb ik wel 2x ergens anders gedaan :p!)

Didier L. - BMW ///M 18:48
afbeelding van Didier L. - BMW ///M

Menigeen van de autoliefhebbers hier gaat zich volgens mij nog dik ergeren aan die man....

Dit is het type dat wanneer je er achter rijdt je jezelf simpelweg gaat afvragen " waar heeft die kerel zijn rijbewijs gehaald"

ik ken mensen die heel wat minder pogingen nodig hadden voor het behalen van hun rijbewijs en er nog niets van terecht Brengen....

Nu maar hopen dat de vriendelijke man er nog eens zoveel pogingen voor nodig heeft vooraleer hij zijn praktisch behaald dan blijven onze wegen toch nog even gespaard....

Quin 19:58
afbeelding van Quin

Zillebeke, gelukkig een heel eind van mij :).

Anonieme gebruiker 18:33
afbeelding van Anonieme gebruiker

daarnet op't kruispunt in deurne reed een oude man op de keerstrook iets te ver... langs de andere kant kwam er nen dikke audi met 2 van die jonge allochtonen (schorrie morrie, was direct duidelijk) ze vonden dat de man verkeerd stond en blokeerden héél het kruispunt en trokken met veel geweld de deur van de oude man open en begonnen hem de huid vol te schelden.... degoutant gedrag... zo'n mannen mogen ni op de baan van mij maar ach.... der mag zoveel ni en sommigen denken daar anders over (en komen er nog mee weg ook)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws