Chinezen kopiëren Aston Martin Cygnet met Ford Fiesta-saus

dojo-ev-china_02

Heilige kopieergoden! We weten dat de Chinezen sterk zijn in het namaken van dingen, maar deze Dojo Pioneer is het beste dat we in jaren hebben gezien. Want de meest besproken Aston Martin sinds het ontstaan van het merk, de kleine Cygnet, is terug van de doden. Nu ja, zijn misvormd broertje toch.

Weet je nog toen Aston Martin de Cygnet voorstelde? Bijna iedereen verslikte zich wel in zijn koffie. De kleinste van Toyota die plots ook goed genoeg moest zijn voor AM-cliënteel. Een marketingsflop natuurlijk, maar de wagen was er vooral om de CO2-uitstoot van het merk naar beneden te krijgen. Vorig jaar haalde Aston Martin de wagen uit productie, maar Jiangsu Daojue Industrial Corporation haalt hem terug van onder het stof met hun eigen interpretatie.

Een interpretatie die typisch Chinees is; kopieer schaamteloos enkele elementen over en plak ze op een wagen die voor de rest geen enkele lijn heeft. Niet anders voor deze Dojo Pioneer. Het front is een mix van de Cygnet en een Ford Fiesta. Onder de kap een 13,4 pk-sterke elektromotor die goed is voor een topsnelheid van 40 kilometer per uur en een range van 120 km. We kid you not...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws