Silverstone verkocht aan onbekenden

Silverstone verkocht aan onbekenden

Een van de oudste circuits in de Formule 1 - Silverstone - zou verkocht zijn aan onbekenden. De geruchten zeggen dat het om een vastgoedbedrijf gaat maar een definitief antwoord hebben we niet.

Een lease op het circuit in Northamptonshire stond al enige tijd te koop bij de British Racing Drivers Club dat het circuit beheerde. Deze lease zou nu verkocht zijn aan een vastgoedbedrijf dat ondermeer van plan is om drie hotels, een technologiecenter en een bedrijfspark op te richten.

De BRDC heeft het geld broodnodig om hun leningen af te betalen die ze zijn aangegaan om de herstelwerken aan het circuit te kunnen bekostigen. Deze waren essentieel voor de toekomst van de Britse Grand Prix gezien de leeftijd van het parcours. In 1950 werd in Silverstone de eerste Formule 1 race ooit gehouden.

De raad van bestuur ging akkoord met de langdurige lease (waarschijnlijk 150 jaar, zoals de BRDC eerder al probeerde). Een verkoop van het circuit zagen ze niet zitten.

Een anonieme bron bij de BRDC wil niet kwijt wie Silverstone nu heeft geleased of wat de details van de overeenkomst zijn maar hij zegt wel dat de deal rond is. Volgende maand zou er een officieel persbericht komen met betrekking tot de toekomst van het Engelse circuit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws