Nio Onvo L60: Een Tesla Model Y voor 28.000 euro (2024)

Nio ONVO L60 info belgie nederland

Het in onze buurlanden al beschikbare Nio heeft een nieuw merk én product boven de doopvont gehouden. Die L60 van Onvo prijkt met tot 1.000 km aan range, de dimensies van een Tesla Model Y en een startprijs van (omgerekend) 28.000 euro.

Hoewel het Chinese merk Nio nog niet is neergestreken in ons Belgenland, is het al wel beschikbaar in Duitsland, Nederland en enkele andere Europese landen. Die krijgen binnenkort misschien wel Nio's nieuwste op hun bord. Die Onvo L60 belooft best wat.

Premium look

Om te beginnen is Onvo eigenlijk een nieuw submerk van Nio. Het is namelijk perfect normaal om in China voor ongeveer elk model een nieuw submerk op te richten. Onvo etaleert zich als het "budget-merk" van Nio. Al moet gezegd dat je het er niet meteen aan ziet als je naar het eerste product kijkt. Die L60 ziet er namelijk opvallend premium uit. Met zijn verzonken deurgrepen, coupé-allures en ranke lichtenclusters.

Nio ONVO L60 info belgie nederland

Ook binnenin mag je als klant niets tekort komen. Centraal staat een scherm van 17,2-duim, de chauffeur krijgt een instrumentencluster van 13-duim en passagiers achterin kunnen zich vergapen aan een schermpje van 8-duim. Met een lengte van 4,83 meter en een wielbasis van 2,95 meter overklast deze L60 vlot een Volkswagen ID.4.

Met batterijswap!

Al doet 'ie dat niet enkel op lengte. Onderhuids rolt hij op de 900 volt-architectuur van Nio en kan er wel eens een batterij van 150 kWh zijn weg vinden. Daardoor is een range van 1.000 km mogelijk! Bravere versies komen er ook met een range van zo'n 555 tot 730 km. Weet wel, het gaat hier over range-cijfers volgens de Chinese meetmethode. Die is vaak positiever dan de Europese WLTP-methode omdat de gemiddelde snelheden in China een stuk lager liggen.

Nio ONVO L60 info belgie nederland

Hoe dan ook, met een accu van 150 kWh kom je al een heel 'end natuurlijk. Al zegt iets ons dat die accu de basisprijs fors zal verhogen. In China kost het instapmodel alvast RMB 219,900. Of in Europese gelden: 28.000 euro. En dan moeten we het nog over de partytrick hebben van deze L60. Net zoals zijn andere broeders van Nio kan je de batterij swappen in een Nio-station. Daardoor hoef je geen wortels te schieten als je lange afstanden wil overbruggen. Kijk en leer, Europa.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws