Nürburgring eert Sabine Schmitz met Sabine-Schmitz-Kurve

Na het overlijden van racepilote en Nürburgring-koningin Sabine Schmitz eerder dit jaar werd er opgeroepen om een bocht van het circuit naar haar te vernoemen. De vraag is nu een feit. Sabine is vereeuwigd dankzij de Sabine-Schmitz-Kurve.

Eerder dit jaar in maart overleed racepilote Sabine Schmitz (51) na een jarenlange strijd tegen kanker. Sabine was en is dé racepilote van de Nürburgring Nordschleife. De mythe gaat dat ze sinds haar jeugd meer dan 33.000 toertjes reed op één van de strafste omlopen ter wereld. Of het maar correct is dat ze een bocht naar haar vernoemd krijgt?

Sabine-Schmitz-Kurve

Het was Nürburgring-fansite Bridge to Gantry die de oproep deed en prompt een petitie oprichtte. Sinds maart heeft die petitie al meer dan 50.000 handtekeningen verzameld. Een petitie die niet onder de radar bleef, want werknemers van het circuit gingen meteen aan de slag om een gepaste bocht naar haar te vernoemen. Die bocht is - toepasselijk - de allereerste bocht van de Nordschleife nadat je van het GP-circuit de Groene Hel oprijdt. Een felle linkse die je schrap zet voor de meer dan 73 bochten die er richting je wielen worden gegooid over het meer dan 20 kilometer lange circuit.

De Sabine-Schmitz-Kurve zal officieel ingehuldigd worden tijdens de Nürburgring Endurance Series die doorgaat op 11 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws