Deze heerlijke Volkswagen Fridolin heeft een W12 in de koffer

vw-147-w12-fridolin_01

Rond de jaren 70 bouwde Volkswagen voor de Deutsche Bundespost een reeks bestelwagentjes met de naam Fridolin. Die zijn anno 2014 op zich al zeer zeldzaam, maar eentje met een 450 pk sterke W12 in de koffer... ongezien heerlijk.

Een omgebouwde Beetle, T1-busje en Golf hebben we natuurlijk al allemaal gezien. Maar een heftig getunede Fridolin, dat moet wel een unicum zijn. De kans is groot dat je zelfs nog nooit gehoord hebt van het bestelbusje met als officiële naam Typ 147 Kleinlieferwagen. Niet helemaal gek, want vandaag de dag zijn er nog maar zo'n 200 exemplaren op de hele wereld. Roest was namelijk hun ergste vijand, maar dit exemplaar van Ruud Janssen is een pareltje... met een raket in de koffer.

vw-147-w12-fridolin

Want naar zijn zoektocht naar een leuk projectje, besloot hij om de 6-liter W12 vanuit een Touareg te lepelen in het kleine busje. Hoewel dat al compleet bonkers is, springt de wagen pas echt in het oog door de hemelse afwerking, elk detail klopt gewoon. Van de Audi RS4 remschijven en Brembo klauwen met Deutsche Post logo's, tot de cleane afwerking in het interieur en de motorbaai. Niet voor niets dat Janssen de term hotrod met Fridolin mixte om tot Fridorod te komen. Kracht van het karretje wordt conservatief geschat op 450 pk en 600 Nm. Lees na het bekijken van de heerlijke foto's het hele verhaal op Volks World..

vw-147-w12-fridolin

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws