Nieuwe A8: Het motorengamma

In Detroit zal Audi haar nieuwe generatie A8 voorstellen. We hebben al meermaals een artikel gewijd aan een spot of nieuwe informatie. Dit is meer van dat. Opnieuw nieuwe informatie die is vrijgekomen in verband met de A8. Het is via de Franse website L’Automobile dat het medialandschap teweten gekomen is dat er onder de kap een viercilinder zal schuilen. Uiteraard zal dat de basisversie worden, onderaan het gamma. De viercilinder in kwestie is een 2.0 liter TDI met twee turbo's. Het blok is op die manier goed voor 200pk.

Hoger in de rank staat het V6 assortiment. Dat blok geeft de A8 de beschikking over 290 tot 333pk. Er is ook een variant waarbij de V6 gekoppeld werd aan twee turbo's. Trede hoger echter is de V8. Daar start het aantal paarden met 400 stuks. Om de V8 wat milieubewuster te maken is deze voorzien van cilinderuitschakeling.

Wil je je A8 echter in haar volle glorie kopen, dan kan je nog steeds voor de twaalfcilinder kiezen. Die is 0,4l groter geworden. Dat brengt de longinhoud op 6.5 liter en het vermogen op een lekkere 500pk.

De V10 die momenteel de S8 voedt is uit het gamma verdwenen. Wat daarvan de vervanger wordt is nog niet bekend.

Hieronder nog even de beste spots van de A8 (op dit moment)

Spyshots Audi A8 3th generation

Spyshots Audi A8 3th generation

Spyshots Audi A8 3th generation

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 16:40
afbeelding van Wim

2.0 tdi met 200pk klinkt goed

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws