Audi A1 cabriolet, S1 en 5-deurs

Audi A1 2010De Audi A1 werd vandaag gelanceerd, de driedeurs versie, maar uiteraard wordt er gespeculeerd over andere varianten. Volgens onze Britse vrienden bij Autocar, bevestigde Audi topman Rupert Stadler dat er nog drie varianten op de A1 komen. Die zouden samen voor 100.000 extra verkoopstuks moeten zorgen per jaar. De eerste in lijn is een meer praktische vijfdeurs variant. Die zou qua looks en motorisatie dezelfde als de driedeurs variant blijven. Datum van lancering zou dezelfde tijd volgend jaar zijn.

Audi A1 vijfdeur

De tweede in lijn is de felbegeerde Audi S1. Die zouden we echter niet moeten verwachten voor 2012. De S1 zal gebouwd worden op de driedeurs variant en zal de hardware met de Polo GTI delen. Onder de kap zal een 1.4 liter viercilinder benzinemotor schuilen met een vermogen van ongeveer 180 pk. Dat blok zal worden gekoppeld aan een zeventraps S-tronic versnellingsbak met dubbele koppeling. Van vierwielaandrijving is er geen sprake.

Audi A1 Cabriolet

De laatste in rij is een A1 cabriolet variant. Die zou er in hetzelfde jaar als de S1 moeten komen en zou een 2+2 configuratie krijgen. Het platform zou ook hier gedeeld worden met de aankomende Polo saloon.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws