Audi heeft beste fanbase op Facebook

Het nut om als merk op Facebook te fungeren is betwistbaar, maar je kan er niet rondomheen, je moet een pagina hebben. Zo simpel is het. En als het marketing-team relatief jong is, dan zullen er ook campagnes komen die hun Facebook-pagina zal integreren. Gevolg is een fanbase van vele duizenden fans, en dan kan je al eens een efficiënte statusupdate doen. Het bedrijf Visibli onderzocht in Februari en Maart het engagement van 200 miljoen Facebookgebruikers op de pagina's die zij like'ten. Grote winnaar is Audi. Niet alleen binnen de categorie 'auto's', wel binnen alle pagina's die er op Facebook bestaan, en dat verdient een applaus.

Audi USA heeft, na kort onderzoek van de Autofans-redactie, zo'n 3.120.000 fans. Uit het onderzoek blijkt dat voor elke status die de constructeur online zet op haar pagina, ze gemiddeld 225 likes krijgt per 100.000 fans. Bij Audi USA komt dat overeen met 7.020 likes per statusupdate. Dat is nog een stuk meer dan tieneridool Justing Bieber, die met 181 likes per 100.000 fans de tweede plaats bestrijkt. Het onderzoek wist ook te vertellen dat merken het eerste uur en twintig minuten reeds 50 % van hun likes hebben gekregen. Na 22 uur is dat 95 %.

Autofans heeft uiteraard ook een profiel op de grote sociale netwerksites. Onze Facebook pagina vind je hier, ons volgen op Twitter doe je via deze link.

Via Mashable

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:19
afbeelding van Techno Patat

Nu ff iets fanboyerig zeggen, en het belangrijkste argument van m'n oorlog tegen audi fanboys! Audi wordt door veel mensen van 30-45 jaar gekocht, en die hebben kinderen van 15 jaar, en die zitten VEEL op facebook, EN zijn nog meer rechtdoorkijkend dan een paard met oogkleppen! Het is maar audi die telt, en ik kan het weten want er zitten er 3 in m'n onmoddelijke omgeving!

Komen ze af: wist je dat audi een sportwagen heeft die evenveel kost als een lambo?

En dan kom ik af: wist je dat mercedes een auto heeft die ze wel zelf gemaakt hebben, niet van lambo gepikt! En dat die nog eens 3 seconden sneller is rond het zwaaste circuit ter wereld? Meestal is het tegen dan: bye bye zelfvoldane pubertjes glimlach :D! En als dat niet lukt zeg ik dat bmw een 3 reeks heeft die het niet veel trager doet (3 seconden denk ik zo los uit het hoofd) dat wil ik die audi a4 van papa met 1.9 tdi en 16 duims velgen wel eens zien doen! Die coole ledjes maken hem niet sneller! (et voila, tegen na dat gesprekje ben ik gehaat door 3 neefjes en 2 nonkels :p!)

Eventjed om me duidelijk te maken: ik wil geen fanboy oorlog: gewoon duidelijk maken dat het hoogstwaarschijnelijk 7499 van die 15 jarigen zijn die alles met 4 ringen en audi erop liken...

Yvesw 13:38
afbeelding van Yvesw

Lang leve Audi! Trouwens... Wist je dat Audi een supercar heeft die even duur is als een Lamborghini?

Kenny 09:35
afbeelding van Kenny

TP heeft daar wel een punt. Als papa een Audi heeft, ja dan is de zoon/dochter ook fan :-) Maar hetzelfde geldt min of meer voor de andere merken hoor, Audi speelt gewoon veel harder in op de FB-rage door veel te posten ed.

Techno Patat 11:31
afbeelding van Techno Patat

@yves: wist je dat mercedes een sportauto ZELF heeft gemaakt die ... ;)!

@kenny: jup, kweet het dat het dikwijls zo is, maar bij andere merken zijn hebben ze minder oogkleppen op, by audi zijn ze echt gefixeerd, een beetje zoals een konijn in een kooitje houden met een lichtje (ledjes in dit geval :p!)

Techno Patat 16:33
afbeelding van Techno Patat

@tdm: je vader had een vw/skoda en je wou altijd dat hij een audi kocht want die stonden zo mooi in de showroom? :p

neenee serieus, jij bent geen fanboy, met jou valt nog te discussieren en je bent niet anti-bmw, een echte fanboy is dat wel :D! jij bent een liefhebber :)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws