Lekkers uit Nederland: ISIS AM01

ISIS AM01Deze vreemde "supercar" is een Nederlandse creatie, en ja, dit is een straatlegale racer. Al zijn de specificaties niet zo om over naar huis te schrijven... en de looks... eigenlijk ook niet echt. Al heeft deze wagen best wel potentieel mits een paar cosmetische aanpassingen... Wat denken jullie?

 

De AM 01 is uitgerust met een 275pk sterke 2.0 liter 4-cilinder boxer motor, voorzien van een Turbocharger. Of in het kort: De motor komt uit een Subary Impreza WRX STI. In de Subbie zorgt deze wagen voor heel wat spektakel en fun. Hopelijk komt dat ook in deze ISIS tot zijn recht. De motor is gekoppeld aan een 5-handbak. Wat zal Jay Leno blij zijn.

Met 890kg is dit een zéér lichtgewicht modelletje dat dankzij de 275pk maar 4.2 seconden nodig heeft om naar 100km/h te spurten. Om dan uiteindelijk te stoppen bij 257km/h zoals de meeste moderne wagens. Of kan hij gewoon echt niet harder? Voor 120.000 Euro heb je al een ISIS AM01... hoest je amper 20.000 Euro meer op dan heb je een AM02 die uitgerust is met een 400pk sterke 3.0l. Zo horen we het graag. Can't have enough horses, niet? Trouwens de basis van deze wagen is de "Saker GT" een soortgelijke wagen uit Nieuw Zeeland.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 22:58
afbeelding van Adolf Van Oostende

Zal wel lekker rijden maar voor dat geld mochten de koplampen wel functioneren

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws