Dodge stopt productie van de Caliber

Bij ons leidde hij een leven in de kantlijn, al had hij wel zijn kwaliteiten. In Amerika was het echter het Dodge-model dat het moest waar maken bij de kleinere wagens. Als opvolger van de Dodge Neon behoorde hij bij de wagens die van een mindere kwaliteit waren "omdat de mensen toch niets beters kenden", ook de Chevrolet Cobalt en Ford Focus van aldaar waren in dat bedje ziek. Door zijn vormen werd hij vaak verward met een crossover, hoewel dat volgens Dodge nooit de bedoeling was.

De Caliber kende ook moeilijkheden vanwege de drie verschillende eigenaars van het Chrysler-concern. Bij de overname door Daimler werd de wagen verwaarloosd en ook de Cerberus-investeringsgroep wist niet wat ermee aan te vangen. Pas toen Fiat de Chrysler-familie overnam groeide het idee om de wagen een degelijke opvolger te geven, in de vorm van de Dart.

Bij ons was de Caliber te krijgen met een 2.0 TDI-motor van Volkswagen onder de kap, later werd dat een motor van Mercedesmakelij. Hij verdween al halverwege dit jaar van de Belgische markt, samen met de rest van het Dodge-gamma.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Wim 16:23
afbeelding van Wim

ik weet nog dat ik deze de eerste keer zag, ik verschoot van de slechte kwaliteit van het interieur, met zijn exterieur was er niet mis

Yvesw 16:26
afbeelding van Yvesw

Ik heb het nochtans altijd een zeer interessante wagen gevonden... Een relatief zacht prijsje, optie om boxen af fabriek in de kofferklep te steken (voor de Skaters, fietsers, vissers, zandkasteelbouwers, BBQ'ers onder ons...) en zeker geen lelijke verschijning! Mss ietwat saai wel...

Wim 22:53
afbeelding van Wim

@Kevin300: dat is wel echt schandalig wat jij hebt meegemaakt, die tijden zouden voorbij moeten zijn

Yvesw 08:24
afbeelding van Yvesw

Goh Wim, zo'n verhalen hoor ik wel meer (en niet alleen bij Dodge). Zo ken ik zelfs iemand waar het nog slechter geëindigd is... Na maanden lang in de garage, uit de garage, terug in de garage, uit de garage is zijn wagen op de autostrade spontaan in brand gevlogen... En het betreft hier geen budget merk, maar een Duitse "Premium" wagen (Hint: "Een Stervol" merk).

@Kevin300: Je kan je nu natuurlijk wel troosten dat je het ergste dat ooit kan gebeuren op auto-aankoop gebied al achter de rug hebt ;) Er wacht je een schone toekomst :)

Techno Patat 15:20
afbeelding van Techno Patat

@Yves: Was het zo bij het begin van de lancering van de C-klasse een C200-220 cdi toevallig? Want dat was een bekend probleem met de injectorsoftware/injectorleverancier dacht ik! Veel garages vonden het en lostten het op, andere garages sukkelden ermee totdat de motor het begaf!

Yvesw 17:41
afbeelding van Yvesw

@Patat: Mercedes? Hoe komt u daar bij? Nee, het betrof een (zet het in de juist volgorde) "Medcrees Vinao". Deze had vanachter een systeem om de wagen lager te zetten voor bij het inladen in de koffer. Ding heeft nooit gewerkt en uiteindelijk is door het veelvuldig gepruts van de garage de elektronische bedrading doorgebrand. Lijkt me fijn om op de autostrade in je zijspiegel te kijken en te zien dat je wagen in brand staat ;)

techno.patat 09:54
afbeelding van techno.patat

Wij hadden vroeger een vito 1e gen mk2 en die airco lekte, maar voor de resf in 7j niet veel klagen! tot de common rail het plots begaf :p! Maar over de electronica van de nieuwste busjes heb ik ook nog niet veel goeds gehoord! Maar om het nu lada kwaliteit te noemen :p, een brugje te ver vresek :D!

@yves: daarom dat ik na aankoop liever naar specialisten.ga dan naar merk garages! Die specialisten zijn meestal ook grotere liefhebbers wat de kwaliteit van het werk ook enkel maar ten goede komt! Dat ze nog eens goedkoper zijn is een leuke bonus :)!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws