Gelekt: patent tekeningen BMW 1-reeks Sportshatch

Het design van de nieuwe 1-reeks werd in eerste instantie niet meteen

op gejuich onthaald. Na verloop van tijd went alles natuurlijk en ondertussen lijken de gemoederen al wat te zijn bedaard. Tijd dus om terug wat zout op de wonde te gooien en op de proppen te komen met deze patent tekeningen van de nieuwe BMW 1-reeks driedeurs.  Het design blijft natuurlijk helemaal hetzelfde als bij de 5-deurs.

Zoals bij de vorige generatie 1-reeks komt de zegswijze "less is more" ook nu op zijn plaats. Het lijnenspel toont evenwichtiger zonder die twee achterste deuren, het model ziet er gestrekter uit. Aangezien het model verder niet zal verschillen van de 5-deurs, kunnen we hoogstwaarschijnlijk dezelfde informatie overnemen wanneer het gaat over afmetingen en motorisaties

Naast de hatch en sportshatch zou BMW nog met vier andere varianten van de 1-reeks op de proppen komen. Hierbij denken we dan in eerste instantie aan de populaire cabrio en ook aan de coupé. Een vijfde koetswerkvariant is de BMW X1. Voorlopig is het nog wat gokken wat die zesde variant nog zou kunnen worden. Misschien mogen we binnenkort wel een 1-reeks MPV verwachten, of een 1-reeks break. Tot het zover is, moeten we het stellen met losse speculaties. Wat wel zeker is, is dat de 1-reeks sportshatch tegen volgende zomer in de showroom zou staan. 

via WCF

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kenny 17:20
afbeelding van Kenny

Hm, geen verrassingen hier... Al is deze wel knapper dan de 5-deurs.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws