Binnenkort verplichte medische tests bij vernieuwing rijbewijs!

Hoe verbeteren we de verkeersveiligheid, een onderwerp dat al meer dan eens tot vurige discussies heeft geleid.Zo ook werd er dit weekend hevig over en weer geschreven over het nieuwe voorstel van Melchior Wathelet, staatsecretaris voor Mobiliteit, om in de toekomst enkele verplichte medische tests te laten invoeren wanneer chauffeurs hun rijbewijs moeten vernieuwen.

Dat systeem zou volgens Wathelet kunnen worden ingevoerd wanneer we binnenkort allemaal houder zijn van een elektronisch rijbewijs dat om de 10 jaar moet worden vernieuwd.

 

 Op die momenten dat het rijbewijs moet worden vernieuwd zouden alle chauffeurs bijgevolg worden onderworpen aan verplichte medische tests, waaronder bijvoorbeeld een oogtest, om te kunnen bepalen of zij nog geschikt zijn om met de auto te rijden dan wel of zij zichzelf moeten aanpassen op bepaalde punten om nog op een veilige manier met de wagen te kunnen rijden.

Aangezien het idee om deze medische tests nog zich nog volledig in de onderzoeksfase bevindt, hadden wij beroep willen doen op onze lezers om eens na te gaan wat jullie mening is over het invoeren van zulke verplichte controles? Zal de verkeersveiligheid er goed bij varen wanneer iedereen deze verplichte tests moet ondergaan?

via DS

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 16:16
afbeelding van Wim

@Mesoerrie: dat ik idd een enorme frustratie :) Erger nog is natuurlijk wanneer er accidenten gebeuren, zelfs op parking kunnen er dodelijke ongevallen gebeuren.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws