CEO Lotus: 'Er komt een crossover'

lotus-apx-concept_01

Lotus CEO, Jean-Marc Gales, heeft bevestigd tegen Britse media dat het merk van de lichtgewichte sportwagens een crossover aan het ontwikkelen is. Niet zo maar één, wel de 'eerste lichtgewicht SUV in de wereld'.

Of hij daarmee vooral zijn eigen geweten probeert te sussen is niet helemaal geweten. Gales beschrijft de wagen alvast als een 'echte Lotus'. Anderzijds zou het raar zijn als 'ie vertelde dat het helemaal geen Lotus zou zijn.

Specifieke details zijn nog niet geweten al zou door het stevig gebruik van aluminium de wagen zo'n 200 kilogram minder wegen dan zijn rechtstreekse concurrenten (lees: de Porsche Macan). Gok dan ook ruwweg op zo'n 1.600 kilogram. De motor, die zou dan weer van Toyota komen.

Maar waarom?

Denk voor geen seconde dat ze bij Lotus een SUV/ Crossover gaan maken omdat ze geloven dat die dingen het summum van sportiviteit zijn. De reden achter zo'n wagen is simpel: volumes. Kijk maar naar Porsche, dat sportwagenmerk kan zich tegenwoordig wagens zoals de 911 GT3 RS permitteren omdat ze grote knapen zoals de Cayenne en Macan verkopen.

Specifieker zal het model gebouwd worden in China en initieel enkel daar verkocht worden. Dit omdat het Britse bedrijf een samenwerking met Proton en Goldstar Heavy Industrial heeft ondertekend. Verwacht de Lotus SUV - het voelt gewoon raar om neer te schrijven - niet voor 2019 in het gamma van het merk.

Afbeeldingen zijn van de Lotus APX, een concept uit 2006 die al SUV-trekjes vertoonde

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 14:33
afbeelding van Wim

ze moeten iets doen :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws