Meer blauw op straat: politie zet dummie-agenten in

Meer blauw op straat: politie zet dummie-agenten in

Nog voor de zomer zie je de politieauto of de dummie-motoragent in jouw buurt verschijnen. De politie plant om deze namaakagenten in te zetten ter verhoging van de verkeersveiligheid.

Het is namelijk algemeen bekend dat de burger plots veel braver wordt wanneer er een agent in de buurt is. Deze dummies zijn vervaardigd uit aluminium maar dat kan je vanop afstand niet zien. Dertien jaar geleden probeerde de politie zulke dummies al eens uit maar het plan werd afgevoerd omdat je van ver kon zien dat het niet om echte agenten ging. De nieuwe versie wordt dezer dagen op de Infopol-vakbeurs voorgesteld en gekeurd. “De nieuwe generatie dummies is zo waarheidsgetrouw dat je het verschil bijna niet kan zien met een echte politiewagen of motoragent”, zeg Thomas Anthonissen van de firma OTM in Groot-Bijgaarden, die de dummies maakt.

Vooral in zone 30's rond scholen zouden de namaakagenten effectief de snelheid laten respecteren maar ook rond werkzaamheden kan het een effect hebben. De lokale politiediensten kunnen de panelen huren of kopen. De vraagprijs is 5.000 euro voor de politiewagen inclusief aanhangwagen voor het vervoer ervan en 1.000 voor de alu ome agent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws