Mercedes geeft Duitse klanten €100 bij software-update sjoemeldiesel

Mercedes diesel software update compensatie

In Duitsland heeft Mercedes besloten 100 euro te doneren aan klanten als ze hun door sjoemelsoftware getroffen diesel laten updaten bij de dealer. Dat geld mogen ze echter enkel spenderen aan goederen of service van Mercedes zelf.

Ook bij Mercedes hangt er serieus wat roet aan de knikker. Het merk met de ster gaat namelijk niet vrijuit in het dieselschandaal dat groeide als een kanker vanuit Duitsland. Daarvoor kreeg het Duitse merk in september nog een boete van de Duitse overheid die maar liefst 870 miljoen euro bedroeg. Nu is het echter tijd om de sjoemelsoftware uit de miljoenen auto's te halen die getroffen werden.

Company Scrip

Daarvoor hoopt Mercedes op de gewillige medewerking van haar klanten. Al bewees de terugroepactie bij Volkswagen eerder al dat dit niet altijd even simpel is. Temeer omdat in de VS Volkswagen verplicht werd om auto's terug te kopen aan aanschafprijs, terwijl in Europa klanten enkel werden "gevraagd" om naar de garage te keren. Zonder schadevergoeding.

Ook Mercedes is niet wettelijk verplicht een schadevergoeding uit te keren. Al wil het de woede van haar klanten temperen met een toegeving. Klanten die in Duitsland terug naar de garage keren voor een software-update aan hun getroffen diesel krijgen een schadevergoeding van 100 euro.

Petieterig detail echter, die 100 euro zal niet rechtstreeks op de rekening van de klant worden gestort. Wel krijgt de klant een voucher van 100 euro om op te souperen aan goederen of service van Mercedes zelf. Beter dan niets natuurlijk. Of deze actie ook naar België komt is niet geheel duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws