Maserati Quattroporte S Q4 speelt in de sneeuw

Maserati Quattroporte S Q4

Dinsdag is al jarenlang steevast boekskesdag in België, maar nu dus blijkbaar ook videodag. Na de teaser van de nieuwe Range Rover Sport, speelt de nieuwe Maserati Quattroporte met zijn vierwielaandrijving en V6 in de sneeuw.

"Met de Quattroporte op skivakantie", het was een zin die ik dacht nooit neer te pennen. Maserati probeert duidelijk kopers warm te maken voor de nieuwe V6 (Een Pentastar van Chrysler origine waar Ferrari met hun magische toverstok over zwaait) met vierwielaandrijving. We zien de sedan dan ook over besneeuwde wegen rijden terwijl de 3.0 V6 met twee turbo's brullend hoopt op enkele lawines (tunnelalarm!).

Voor de getallenjongens onder ons, de V6 brengt 410 pk en 550 Nm voort, goed voor een sprintcijfer van 5,1 seconden en een topsnelheid van 285 km/u. Meer dan genoeg voor dagelijks gebruik volgens de Belgische PR van Maserati. In BeLux hopen ze dan ook een hele hoop meer Quattroportes te slijten dankzij de "kleinere" V6. Een diesel zou er trouwens ook ooit komen, al zal die eerst gelanceerd worden in de Ghibli.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Yvesw 09:57
afbeelding van Yvesw

Ik ben fan sinds een medejournalist per ongeluk de V6 startte op het autosalon van Genève en deze brullend - de wagen, niet de journalist - tot leven kwam. Ik zie wel heil in een V6 met 4WD. Goede zet van Masser.

Techno Patat 09:58
afbeelding van Techno Patat

Hahaha, in dat filmke zie een goede bekende van me! M'n alfa heeft ook zo een Q4 badgke hangen op de koffer :P!

Verder best wel leuk dat ze het uitbrengen, maar een masser zou ik nu wel in rwd kopen... Toch zeker met 'maar' 410pk. Dat moet toch nog te doen zijn op de achterbandjes?

Yvesw 10:04
afbeelding van Yvesw

@Patat: Vooral Amerika is blijkbaar gek van 4WD. Daar worden alle high-end modellen (AMG/RS/M/etc.) met vierwielaandrijving genomen als het kan. Ik zou alleszins ook voor de 4WD kiezen (moest ik het geld hebben). De dagelijkse inzetbaarheid stijgt dan enorm!

Zie het zo, de S Q4 met V6 is de dagelijks bruikbare Quattroporte voor de sensibele man, de V8 is de gekkemans Quattroporte die wil brullen in de steden...

Techno Patat 11:17
afbeelding van Techno Patat

True, maar als je dan het geld hebt voor een QP heb je een RWD QP voor de zomerdagen en een Range Rover voor de sneeuwdagen en om vrouwlief om boodschappen te sturen... Een combinatie die je dikwijls ziet bij mensen met dergerlijke auto's...

Yvesw 12:58
afbeelding van Yvesw

@Patat: Qua hokjesdenken kan dat tellen natuurlijk :-p Ik geloof er in dat ze serieus wat meer wagens verkopen met de V6 in het gamma (mensen die anders een 740i/50i kopen of iets dergelijks...)

Techno Patat 13:07
afbeelding van Techno Patat

Ik verdedig de achtertrekkers gewoon :p!

Yvesw 13:09
afbeelding van Yvesw

De bourgeoisie is je dankbaar ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws