Opzij Duster!: SWM G03F is zevenzitter op benzine voor 21.990 euro (2024)

SWM G03F

Het ook op onze markt actieve (doch vaak onbekende) Italiaanse SWM heeft een nieuw model in het gamma. Die SWM G03F biedt zeven zitplaatsen, een klassieke benzinemotor, voltallige uitrusting en een prijskaartje van 21.990 euro. Dit... of een Dacia Duster?

Feit: de nieuwe auto is volstrekt onbetaalbaar geworden voor grote gezinnen met een beperkt budget. Ook een feit: je kan importeur OneAutomotive niet betichten van geen moeite te doen om die klanten uit de nood te willen helpen. Na de door ons meer dan gesmaakte Forthing U-Tour (VIDEO), doen ze een nieuwe duit in het zakje met deze SWM G03F.

Stoere SUV

Is die Forthing U-Tour namelijk nog een luxueuze monovolume met een prijskaartje van zo'n 32.000 euro, dan zoekt deze SWM G03F het nog wat meer in de budgetbak. 21.990 euro moet je namelijk veil hebben voor deze stoere SUV met zeven zitplaatsen. Hoewel het design los uit de jaren 90 lijkt gelopen werd deze auto daadwerkelijk amper 2 jaar geleden getekend in Milaan. Al vertellen we daar meteen bij dat het Italiaanse SWM sinds 2016 in Chinese handen is.

SWM G03F

Het design is dus niet meteen iets op Europese leest. Al is er duidelijk gekozen voor een optimalisatie van binnenruimte. Met een koffer van 564 liter twijfelen we daar ook niet aan. Zaken zoals Android Auto en Apple Carplay maken verder duidelijk dat er niet beknipt werd op moderne tech. De over 11 cm verschuifbare achterbank is dan weer een fijne touch.

Manuele vijfbak

Kijk, we moeten er niet flauw over doen. Met deze G03F jaagt SWM duidelijk op klanten die bij Dacia gaan shoppen voor de Duster of - logischer nog - Jogger. Daardoor is er natuurlijk geen plaats voor een peperdure elektrische aandrijflijn. Voorin deze G03F huist een brave 1.5-liter viercilinder van 110 pk en 155 Nm. Die stuurt zijn vermogen via een manuele vijfbak (jawel) naar de voorwielen. Het normverbruik van 7,2 l1/00 km en de CO2-uitstoot van 161 g/km doen geen monden open vallen, maar wederom: dit is een budgetbakje!

SWM G03F

Eentje die trouwens meteen komt met achteruitrijcamera, airco, ingebouwde navigatie, led dagrijverlichting, verwarmde buitenspiegels, de eerde genoemde connectiviteit voor je smartphone en 5 jaar/150.000 km garantie! Toch verwachten we deze SWM G03F niet in bosjes te zien op onze wegen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Franky 10:10
afbeelding van Franky

Mooi maar spijtig dat het een Chinees is ik koop liever iets van eigen bodem Erupees

Jeremy 21:43
afbeelding van Jeremy

Teveel chinese merken. Europees, Japans en Amerikaans. Dat is genoeg

Rikus 22:02
afbeelding van Rikus

Je zul.maar.onderdelen nodig hebben

Adriaan 11:10
afbeelding van Adriaan

Dat is waarom veel van die chinese merken praktisch onbetaalbaar zijn om te verzekeren in de UK. Zal hier ook wel komen als blijkt dat herstellingen niet mogelijk zijn en dat een klein ongeval een total loss is.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws