Meer details: Ferrari 612 Scaglietti

De opvolger van de Ferrari 612 Scaglietti, mijns inziens een van de mooiste Ferrari's, houdt menig autojournalist al een tijdje bezig. Er verschijnen regelmatig foto's, filmpjes en geruchten. Maar de laatste geruchten, meteen een hele hoop, lijken zeer reeël. Zo mogen we de F151 (zoals hij intern wordt genoemd) verwachten in maart, waar hij tijdens de Autoshow van Genève zal worden voorgesteld. CEO Luca di Montezemelo liet eerder al vallen dat Ferrari in Genève een “very different new Ferrari” zal voorstellen. De kans dat ze klaar zijn met een hybridevariant lijkt ons heel klein. Het nieuwe aan deze Ferrari zal zich vooral onder de kap bevinden.

Want daar pakt Ferrari voor het eerst uit met een all-wheel-drive-systeem, al zal dat niet constant van toepassing zijn. Het elektronisch gestuurd systeem zal enkel actief zijn op de voorwielen wanneer de aangedreven wielen slippen, en dit vanaf een snelheid van ongeveer 140 km/u. Onder de kap zal opnieuw een heerlijke V12 liggen, dit keer met 6.3 liter longinhoud. Dat blok zou 670 pk sterk zijn en worden gekoppeld aan de gekende zeventraps DCT-versnellingsbak. De sprint naar 100 km/u zou 3,7 seconden duren, de topsnelheid ligt op 330 km/u.

De F151 zal dus geen SUV worden zoals initieel werd gedacht. De nieuwe Scaglietti wordt opnieuw een shootingbreak, vandaar het geduchte inpakpapier achteraan de wagen. Qua styling zou deze Ferrari vooraan kenmerken van de 458 Italia overnemen, achteraan zou het à la Panamera worden. Daarmee wordt de Ferrari lekker gebruiksvriendelijk voor het inladen van je golfsticks.

Via Teamspeed

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 14:27
afbeelding van Quin

Achterkant à la Panamera: ik hoop het niet :D

Maar kijk er wel naar uit wat ze ervan gaan maken, de 612 is voor mij ook één van de mooiste Ferrari's van de moderne tijd.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws