BMW op het autosalon Brussel 2016

bmw-m2-2015-official-exterior_9

BMW zou BMW niet zijn als ze geen sportieve modellen zouden meenemen naar onze nationale autoshow. Maar de luxe wordt er nochtans niet verloochend, en ook grote gezinnen komen er tegenwoordig aan hun trekken.

Stond de BMW 2 Reeks Gran Tourer vorig jaar nog verborgen achter de schermen, dan laat BMW hem nu netjes tussen de andere modellen van het gamma paraderen. Een echt grote nieuwigheid is dit model voor ons dus niet meer.

Nee, de nieuwigheid va het moment is misschien wel de M2, het kleinste testosteronmodel van BMW met een stevige 370 pk onder de kap. Niet voor niets dat de Audi RS 3 en Mercedes-AMG A45 uit hun doppen moeten kijken.

Een trapje hoger vinden we de M4 GTS, een beperkte oplage -700 stuks-van BMW's intussen al legendarische coupé-reeks die recent van naam veranderde.

De M6 sluit het sportieve trio af, met een M6 Coupé Competition Edition met 600 pk en 700 Nm onder de kap.

Maar BMW laat helemaal bovenaan het gamma de nieuwe 7 Reeks zien aan het Belgische publiek. Die mag er showen met zijn plug-in hybride 740e-variant, die een CO2-uitstoot van 49 g/km combineert met een vermogen van 326 pk.

We schreven dat de monovolume 2 Reeks geen nieuwigheid bevat, maar dat is niet helemaal waar. De 225xe Active Tourer is een plug-in hybride BMW voor de gezinsman die zin heeft in vierwielaandrijving. Hij verbruikt volgens BMW slechts 2 l/100 km, gelijk aan 46 g/km CO2. Ietsje groter is de 330e berline, eveneens met plug-in hybride techniek, maar met de aandrijving enkel op de achterwielen.

BMW vind je in Paleis 7 van het Brusselse autosalon. Alle praktische info over het autosalon 2016 lees je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws