Kia Novo concept komt van andere planeet

kia-novo-concept-2015_02

Kia doet mee aan de vierdeurscoupehype (scrabble woord) met de Novo concept. Die moet de toekomstige styling van de compacte wagens van het merk tonen en blijkt, afgaande op de foto's, van een andere planeet te komen.

Novo, Latijns voor vernieuwd en opgefrist. We kunnen ze bij Kia geen ongelijk geven, want na de SPORTSPACE is dit de tweede concept van het Zuid-Koreaans merkt die zwaar breekt met de huidige designtaal. Een uitgesmeerde Tiger Nose grille vooraan met ranke koplampen ernaast en een stevige bumperpartij laten er geen twijfel over bestaan: De Novo is een kwade rakker. De achterkant, die is op z'n minst gezegd 'interessant' vormgegeven.

 kia-novo-concept-2015

Binnenin gaat Kia zoals het een concept betaamt de minimalistische kant op. Technologisch snufje van dienst is het trackpad waarmee je de voertuigfuncties kan bedienen. Dat heeft een vingerafdrukscanner en zet meteen alle opties naar jouw zin met een - letterlijke - druk op de knop. Onder de kap een best bescheiden torretje voor een concept. Die is 1.6-liter groot, heeft vier cilinders en wordt gekoppeld aan de nieuwe DCT-automaat met 7 trappen.

 kia-novo-concept-2015

Kia plant geen productiemodel te maken van deze Novo, al benadrukt het merk dat het vroeger wel meer wagens heeft gecreëerd die sterk lijken op de conceptwagens die hun voor gingen. Het is maar hoe je het verhaal verpakt natuurlijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws