Subaru Sport Mobility toont dat er wereld is buiten SUV's

Subaru sport Mobility Concept 2023

Subaru is op Europese bodem tegenwoordig een strikt SUV-merk, maar tijdens de Japan Mobility Show toont het met de Sport Mobility dat er ook leven is buiten hoogpotige voertuigen.

Het Japanse Subaru mag zich in onze contreien dan wel etaleren als een absolute SUV-nicheproducent, het merk staat met auto's zoals de Impreza WRX STI in ons collectief geheugen gegrift. Om ons terug aan het kwijlen te brengen lanceert Subaru de Sport Mobility tijdens het autosalon van Japan. Dat is een strakgelijnde sportieve concept die gebruikt zal worden als designbasis voor toekomstige... SUV's. Juist ja.

SVX 2.0?

Want jawel, hoewel je deze Sport Mobility gerust mag zien als een spirituele opvolger van de SVX, heeft Subaru geen plannen om deze auto in productie te nemen. Zonde, want qua design is dit één van de leukere dingen die het Japanse merk de laatste jaren heeft gemaakt. Met een retro-futuristische lijnenspel, sterke schouders en heerlijk glaswerk. Dit zou perfect kunnen werken als elektrische coupé!

Subaru sport Mobility Concept 2023

Subaru blijft echter vaag over de specificaties en info. Of anders gezegd: eigenlijk is er geen technische info, waardoor dit ding evengoed uitgerust kan zijn met de motor van een heftruck. Wel laten ze weten dat deze Sport Mobility vooruitblikt op de toekomstige designtaal van het merk. Ach kom, Subaru, neem dit ding gewoon in productie! Alsjeblieft?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
dirk dierickx 14:48
afbeelding van dirk dierickx

Owla zeg, dat belooft voor een mogelijke toekomstige WRX EV? We mogen toch dromen eh...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws