Nederlanders willen geplette vliegjes op nummerplaten registreren

We gaan onze Noorderburen niet veralgemenen, maar deze actie moet misschien wel de absurdste zijn in jaren. De Nederlandse Universiteit van Wageningen vraagt alle Nederlandse bestuurders om de geplette vliegjes op hun nummerplaat te tellen. De werkwijzen gaat als volgt. Je kuist je nummerplaat proper, je rijdt naar je bestemming en je telt na het parkeren van je wagen alle insecten die dood op je nummerplaat liggen. Nadien ga je naar de website splashteller.nl en je geeft het aantal gedode insecten in, je type voertuig, je aantal gereden kilometer en je begin- en eindpunt. Wat de reden is? Goeie vraag.

De Nederlandse wetenschappers willen daarmee de insectenpopulatie tellen. Als ze weten in welke regio's de meeste insecten worden gedood, weten de wetenschappers meteen waar de meeste insecten leven. Met die data kunnen zij aan de slag waarom dat zo is. Jaarlijks zouden er zo'n 500 miljard beesten tegen onze voorruit knallen, en dat zou invloed hebben op onze economie. Want niet alleen de vogels hebben minder te eten, ook de bloemen worden minder snel/goed bestuifd. What do you think, beginnen we in België ook zo iets?

Via Nieuwsblad

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Quin 16:52
afbeelding van Quin

Hollanders :)

Techno Patat 18:06
afbeelding van Techno Patat

ik zeg fake --> splashteller.nl? serieus? een unief gaat toch echt niet afkomen met zoiets :p?

en als het al van een unief is, wie heeft er serieus zoveel tijd over dat hij insecten telt? want als ik pakweg van tielt naar zwevezele rij (20 km) dan zie ik er al een hoop hangen hoor, en op die geel/zwarte hollandse nummerborden mag je ze nog beginnen zoeken ook :p!

Techno Patat 15:29
afbeelding van Techno Patat

en dan maak ik aan 12euro bruto per uur éclairkes en fruittaarten, miss toch tijd om te veranderen van job :p!

Techno Patat 09:26
afbeelding van Techno Patat

@messoerie: je bent altijd welkom, zie maar op m'n FB waar ik werk, en als je in de voormiddag langskomt zeg je maar dat je komt voor dries, en dan koop ik je een éclaireke :p!

je bent toch ook van West-vlaanderen niet?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws