Amazon bestelt ook eens: 20.000 Mercedes' Sprinter

amazon_mercedes-sprinter_01

Dat ze bij e-commercebedrijf Amazon best goed begrijpen hoe bestellingen werken. Doet het dus zelf eens een bestelling, dan gaat het niet over navulling voor geurstokjes, wel over 20.000 (!) Mercedes' Sprinter busjes. Waardoor het Amerikaanse bedrijf in één klap de grootste Sprinter-klant ter wereld is.

Dus jij dacht je de stoerste zelfstandige van de wereld te voelen met je vloot bestaande uit 10 Mercedes' Sprinter busjes? Denk opnieuw, want online webshop en techgigant Amazon is net serieus over je heen gesprongen. Het Amerikaanse bedrijf heeft bij het Duitse merk met de ster namelijk een bestelling geplaatst van maar liefst 20.000 Sprinter busjes. De Amerikaanse productiesite in North Charleston werd aangesteld voor het huzarenstukje.

Bedoeling is dat deze busjes ook zullen worden ingezet door kleine zelfstandigen die pakketjes willen bedelen. Die kunnen dan zo'n Sprinter via een fleetcontract op de kop tikken. Wij vallen vooral achterover van onderstaand beeld. Een beeld waarop je trouwens bijlange niet alle 20.000 busjes ziet.

amazon_mercedes-sprinter
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Jelledr 20:30
afbeelding van Jelledr

Heb daarmee een tijdje gereden. Motorisch perfect maar mechanisch een ramp. Heel veel kosten voor herstellingen aan het onderstel, de carrosserie was een catastrofe. Nooit zoveel roest gezien op een wagen dan een sprinter.

Geen idee welke bestelwagen nog de moeite is... ford heeft ook enorm last van het roest virus. De Franse zijn denk k niet zo betrouwbaar. Vind de transit custom ideaal maar moet de trekker nog overhalen beetje bang dat die na enkele jaren ook roest langs alle kanten.

Tom Orrow 23:22
afbeelding van Tom  Orrow

Hyundai H350 Van ?

Techno Patat 22:03
afbeelding van Techno Patat

Die zullen een koopje geweest zijn, de rest van de ‘oude’ onderdelen opgewerkt :D? De nieuwe sprinter is toch al eventjes uit :p?

4g63 16:25
afbeelding van 4g63

Zusje heeft wegens roest op hogere leeftijd transit weggedaan en nu een fiat talento gekocht, eentje met alle toeters die fiat heeft. Van de week mee gereden, wel tof om is met een schermpjes ding op de baan te rijden. Deftige geluidskwaliteit van de radio, navigatie duidelijk en simpel, acheruitrijcamera,... ook in bochten helde deze niet over, iets wat de oude transit nog wel deed. Was met een 1600 tje onderweg maar deze moest niet onderdoen voor de 2.5 van de transit. Mja, 't viel op dat mijn auto jaartje ouder word want 't was fijn rijden in zo'n talento.
Wat deze na 10 a 15j doet weten we uiteraard nog niet.

Nidas Leo 09:56
afbeelding van Nidas Leo

Fiat Talento = Renault Trafic.
Weinig of geen bekende problemen.

4g63 13:30
afbeelding van 4g63

Dat wist k niet, voor kleine 20d euro heeft ze heel veel camionette gekregen in ieder geval. Met een dashboard zonder veel hoekjes en franjes, bij haar word dit sneller vuil wegens proffesionele bezigheden en dan is het handig dat dit gewoon kan afgewassen worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws