Dromen mag: Hypercar uit Down Under met 1.200 pk

Paul Halstead Hypercar

In de categorie "die gaan we nooit daadwerkelijke zien" kunnen we weer een model toevoegen. De Australische ondernemer Paul Halstead - niet te verwarren met DJ Paul Elstak - plant een hypercar met een 14 liter grote W16 en 1.200 pk.

Paul Halstead's hypercar zal twee LS7 7l V8 motoren gebruiken die tegen elkaar worden geplaatst in 45 graden. Hoewel de W16 uit de Veyron een enkele krukas gebruikt gaat de W16 , excuseer V8+V8, uit Paul's hypercar een "trick transfer case" gebruiken zodat de twee krukassen van de V8 motoren samen kunnen werken. Knap werk als het hem lukt. De complexiteit van twee motoren samen te laten werken in een vloeiend geheel is namelijk geweldig hoog. Eén misfire van één motor en het geheel vernielt zichzelf.

1.200 pk voor het plezier

Moest het toch lukken, dan zou de setup zo'n 1.200 pk op de achterwielen los laten. De motor zal rusten in een carbon tub terwijl de rest van de body zelf grotendeels van carbon en kevlar zal gemaakt worden.

Paul Halstead Hypercar

Paul zelf zegt dat hij de wagen vooral ontwikkel voor het plezier. Het - momenteel nog naamloos - model zal op het Detroit Autorama hot rod event in 2016 het levenslicht zien. Moesten er genoeg mensen zijn geïnteresseerd, dan zou er een beperkte oplage verschijnen.

Alfa Romeo Sprint Coupé

Toch maar bij tunen houden? Paul was in de jaren 80 namelijk bekend als tuner van de Alfa Romeo Sprint Coupé. Hij plaatse een V8 middenmotor en Brembo remmen in de Alfa en doopte het om tot Giocattolo. Leuk weetje is ook dat Barry Lock - ex-McLaren F1 ingenieur - de ophanging verzorgde. Na 15 verkochte modellen stopte Paul er echter mee omdat de wagen voor geen meter verkocht. Of zijn nieuwe hypercar het beter doet? Tja, laten we hopen.

Alfa Giocattolo
Alfa Giocattolo

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws