Renault werkt aan nieuwe 1.8 TCe-motor

alpine-60yearscelebration-5

Bij Renault zijn ze bezig aan de uitbreiding van hun gamma benzinemotoren. Op de planning staat een TCe-motor met een nieuwe cilinderinhoud van 1.800 cc.

Helemaal nieuw is het blok niet, als basis wordt een 1.6 TCe uit de Clio R.S. en de Espace gebruikt. Dat blok wordt wat vergroot en Renault verwacht er drie vermogensvarianten uit te puren, hou je vast: 250, 275 en 300 pk.

Het blok komt in de straatversie van de pas voorgestelde Alpine concept car. Als we de pk/gewichtsverhouding van 4,2 voor de topversie in rekening nemen dan komen we uit op een gewicht van 1.260 kg voor de nieuwe Alpine. Later komt het dan ook beschikbaar voor de nieuwe modellen van Renault Sport, waarbij wij voornamelijk denken aan de Mégane R.S. en ook de Nissan Pulsar Nismo, al zien we een Talisman R.S. ook wel zitten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
bartelskie 15:23
afbeelding van bartelskie

mooi, WEG met downsizing of is dit nu upsizing??

Sven 15:26
afbeelding van Sven

Goh, in de huidige Megane R.S. zit nog altijd een 2.0 TCe, dus een klein beetje downsizing is er wel. Al lijkt de grens van de 1.6 TCe voorlopig bereikt, als je dit bericht leest.

Maurice PP 15:24
afbeelding van Maurice PP

Renault is de laatste tijd echt wel goed bezig: knappe nieuwe modellen (Clio, Twingo, Kadjar, Captur, Espace, Talisman...).
Ook motorisch wordt één en ander sterk gemoderniseerd (Tce, bi-turbo diesel...)
Niet te vergeten dat ook de samenwerking met Mercedes hen op termijn geen windeieren zal leggen: het feit dat Mercedes (en Smart) reeds verschillende motoren van Renault gebruikt krikt hun imago steeds verder op.
Laat maar komen... wat knappe Alpine-Renaults kunnen het straatbeeld aleen maar verfraaien!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws