Hunk? Apple ontwikkelt auto om te delen

photo-apple-icar

Eind vorige week schreven we nog over de autodeeldienst van Jaguar en BMW, nu lijkt ook Apple zich te gaan bemoeien met het autodelen.

Het is een publiek geheim dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een auto, net zoals Google trouwens. Van de wagen van die eerste techgigant zou er nu meer info boven water zijn gekomen, met dank aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Die kon namelijk info rapen via ingewijden.

Gekste nieuwtje van allemaal? De iCar (zoals we hem voor het gemak even noemen) is helemaal geen compleet autonome wagen. Wel een auto die je kan gebruiken via een eigen autodeeldienst. Het kan wel eens zijn dat de Amerikaanse techreus een bocht van 180 graden heeft moeten maken na aanhoudende problemen bij het project.

Op lange termijn zou het evenwel de bedoeling zijn om van de iCar een autonome wagen te maken, maar met een verwachte lancering rond 2019 lijkt het té snel voor zo'n model. De productie zou dan weer plaatsvinden bij Magna Steyr in Oostenrijk waar binnenkort productieplaats komt door het verdwijnen van de MINI Paceman.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws