Wacht, hoéveel nieuwe Volvo’s krijgen we in de komende jaren?!

Volvo XC90 EX90 2024

Volvo-fans opgelet, want er komt een massa nieuws aan. In een dealermeeting in de VS heeft het merk namelijk verklapt dat er in de komende twee jaar maar liefst tien nieuwe modellen zullen verschijnen. Daar hoort wel een flinke nuance bij, maar dan nog mogen we binnenkort rekenen op heel wat nieuwe Volvo’s.

Een tijdje geleden vroegen we ons eens openlijk af wat er aan de hand was met Audi maar het scheelde niet veel, of we konden ons die vraag ook stellen over Volvo. Kijk maar eens naar zijn huidige gamma: daar vind je bijvoorbeeld de zes jaar oude S- en V60, de zeven jaar oude XC60, de eveneens zeven jaar oude XC40 en de acht jaar oude S- en V90. De XC90 is zelfs negen jaar oud maar dat staken de Zweden pas nog weg achter een zoveelste facelift. De enige écht nieuwe modellen zijn de EX30 maar die is nogal Chinees onderhuids, en de EX90 die al twee jaar oud is terwijl nog geen enkele koper hem ontvangen heeft… Maar geen nood, want er is meer vernieuwing op komst.

Twee onthullingen per jaar

In een meeting met zijn Amerikaanse verdelers hebben Volvo-CEO Jim Rowan en salesbaas Bjorn Annwall namelijk verklapt hoeveel nieuwe Volvo’s eraan zitten te komen en dat zijn er niet weinig. Zo spraken beide heren over alles samen tien nieuwigheden in de volgende twee jaar, al worden de facelifts daar wel mooi bijgeteld. Ook de vernieuwde XC90 hoort daar dus al bij, maar dat is ook niet de enige nuance die bij dat cijfer gemaakt moet worden. Zo moet Volvo ook de EX40 en de EC40 nog lanceren in de VS — je weet wel, de gefacelifte versies van de XC40 en C40 Recharge — terwijl ook onze EX30 daar in de handel moet komen. Hetzelfde geldt voor de EX90, dus daarmee hebben we al vijf van de tien nieuwigheden gehad.

Volvo ES90 2024

Daarnaast belooft Volvo echter ook minstens één gloednieuw model en één facelift te onthullen per jaar voor de komende acht jaar, en die belofte geldt ook voor onze markt. Daarin zijn die overige vijf modellen dus te zoeken en intussen hebben we al min of meer een beeld van wat voor modellen daartussen gaan zitten. Zo sprak Volvo pas nog over de komst van een ES90 — een elektrisch alternatief voor de S90 dus — terwijl ze een eerste hint gaven van een EX60 — lees: een elektrische XC60. De kans is niet onbestaande dat beide brandstofmodellen dan een doorgedreven facelift in de stijl van de vernieuwde XC90 krijgen. Daarnaast belooft Volvo echter ook een plug-inhybride te onthullen met een nog groter elektrisch rijbereik dan we van hen gewend zijn, al verklappen ze daar nog geen details over. Flink wat om naar uit te kijken dus in de komende jaren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws