Officieel: Jaguar XKR-S Convertible

Na de coupé dus ook de convertible, ook bij de XKR-S. Behalve het dak is hij uiterlijk dan ook hetzelfde als de coupé. 20 inch Vulcan velgen, een dikke bodykit en een koolstofvezel splitter dus. De 5.0 Supercharged V8 perst er 550 pk en 680 Nm uit, waarmee hij een 0-100 sprintje doet in slechts 4,4 seconden. De topsnelheid ligt op 300 km/u, al kan het zijn dat je al vroeger moet stoppen om je hoofddeksel te gaan zoeken.

De aandrijving gebeurt op de achterwielen, de overbrenging gaat via een automatische versnellingsbak met zes versnellingen.

De ophanging werd aangepast om met de prestaties van de wagen om te kunnen, een Adaptive Dynamics-systeem voor de ophanging is beschikbaar als optie. De sensatie van het Performance Active exhaust system zou met het dak naar beneden sensationeel zijn. Binnenin plaatst Jaguar de lederen Performance-sportzetels, voor de gelegenheid met geïntegreerde hoofdsteunen en carbonvezel afgewerkt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Kenny 19:39
afbeelding van Kenny

Voor mij ook de coupé, en het liefst in die flashy blauwe kleur :-)

Techno Patat 14:49
afbeelding van Techno Patat

Mooie vleugel! De coupe is inderdaad mooier, maar deze is nog steeds enorm knap! Als het een 'leuke' cabrio werd zou ik bijgod nog twijfelen tussen deze en een SLS cabrio!!

NOOOOOT, wie hou ik voor de gek, de SLS nattuurlijk :p! Maar deze is wel een zeer verdienstelijke poging!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws