Operatie "patsers" gaat van start in Antwerpen

Operatie "patsers"

Het Antwerpse parket en politie hebben de jacht geopend op jongeren die rondrijden in dure wagens terwijl hun huidig inkomen dit niet toelaat. Op deze manier proberen ze de witwaspraktijken van crimineel geld terug te dringen en de overlast die de jongeren soms veroorzaken met hun wagens een halt toe te roepen.

Jongeren in combinatie met dure wagens, het blijft wrevel opwekken. Het Antwerps parket jaagt met proefproject "Patsers" op jongeren die duidelijk met te dure wagens rondrijden terwijl zijzelf en hun familie amper geld hebben om rond te komen.

Wijkagenten moeten dit "zichtbaar tonen van crimineel vermogen" (lees: witwaspraktijken) melden aan de recherche die dan op hun beurt een onderzoek starten.
De jongeren krijgen dan de kans om aan te tonen dat hun wagen gekocht is met eerlijk verdiend vermogen. Indien dit niet kan bewezen worden, zal de wagens in beslag worden genomen.

Het proefproject, "Patsers" genaamd, is een half jaar geleden gestart door oud-burgemeester Patrick Janssens. Het project kwam er nadat enkele buurten geterroriseerd werden door jongeren in dure wagens die overlast veroorzaken. Het roekeloos rijgedrag en luide muziek kwamen de buurtbewoners de spuigaten uit.

Momenteel zijn er zo'n tien dossiers in behandeling. Van een viertal jongeren is de wagen al in beslag genomen.

Wat denken jullie? Is project "Patsers" een goed idee? Of een gevaarlijk precedent voor jongeren die wel hard werken en met een knappe wagen rondrijden (lees: pestgedrag van de politie)?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
goed idee 13:22
afbeelding van goed idee

Ik vind het een goed idee. Jongeren die wel hard werken en met een knappe wagen rondrijden moeten zich toch helemaal niet aangesproken voelen. Als zij kunnen aantonen hoe zij hun wagen gekocht hebben tenminste. De zogenaamde 'patsers' mogen van mij uit het straatbeeld verdwijnen, ik ben ze toch beugezien, de AMG's met hun ramen die blijkbaar onmogelijk dicht kunnen.

Yvesw 14:19
afbeelding van Yvesw

Ik ben ook voor. Algemeen genomen zijn jongeren die hard gewerkt hebben zeer zuinig op hun "duurdere" wagen (want ze hebben er zelf al hun zuurverdiende centen in gestoken). Die zal je niet tegenkomen met de raampjes naar beneden, luide muziek en 70 door een dorpskern (of dat hoop ik toch).

Het gevaar bestaat er wel in dat er een verdere verzuring van de maatschappij komt op jongeren. Ik zie het pestgedrag al voor me van de politie. Natuurlijk is er geen probleem omdat je alle papieren hebt, maar als je meer wordt tegengehouden voor je "dikke" bak i.p.v. alcoholcontroles dan klopt er toch iets niet in de maatschappij.
Dan komt er nog eens bovenop dat je bijna je bankrekeninguittreksels moet bij hebben om aan te tonen dat je je wagen wel kan betalen.

BePa 15:03
afbeelding van BePa

Of je dan met een veel te dure auto rijdt die je al dan niet zelf hebt kunnen betalen met legaal geld, doet niet zo ter zake.
Als je te snel rijdt en overmatig lawaai produceert door asociaal rijgedrag of openstaande ramen, dan mag dat ook aangepakt worden.
Hetzelfde geldt voor een goed-verdienende vijftiger die met zijn Aston Martin door de straat scheurt (en ik heb er hier in de straat zo één !). Even ergerlijk...

Techno Patat 18:30
afbeelding van Techno Patat

Ik ben ook voor! Als je niet eerlijk kan werken voor je auto verdien je hem in mijn ogen niet!

Ik krijg veel, ma echt veeeel commentaar op m'n auto! Maar men ziet niet hoeveel ik sta te werken er voor. Als ik dan kijk naar sommige auto's van andere kerels die veeel minder werken ben ik niet jaloers. Maar denk ik toch: hoe tha fuck doet die da? En als je er dan mee babbelt komt de aap snel uit de mouw...

andre123 08:38
afbeelding van andre123

niet alleen jongeren,ook andere bevolkingsgroepen (om geen namen te noemen)moeten gekontroleerd worden,vb man vrouw 2kinderen leven van uitkeringen man een recente vw passat full option,en voor het vrouwke een audi tt cabrio natuurlijk.hoog tijd dat er gekontroleert word op duidelijk zichtbare misbruiken.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws