Shelby Super Snake doet het met +750 pk

shelby-super-snake_01

Het Amerikaans equivalent van 'brood & spelen' moet wel 'fastfood & pk's' zijn. Shelby zorgt alvast dat dit laatste geregeld is met de Super Snake, een opgepompte Ford Mustang die meer dan 750 pk kan uitbraken naar de achterwielen.

Je kan lachen met het aantal modellen bij BMW of Audi, maar de Ford Mustang krijgt stilaan meer varianten dan alle modellen van die Duitsers opgeteld. Deze Shelby Super Snake duwt dat getal nog eens naar boven.

Wat zo'n 'super slang' juist is? Wel, een Mustang GT die een koolstofvezel bodykit krijgt (bumpers, motorkap, spoiler, spiegelkappen), een zwart gespoten grille, twee dikke racestrepen en 20-duims velgen van WELD Racing met Michelin schoeisel. Het resultaat oogt lekker breed, zonder er totaal over te gaan.

shelby-super-snake_01

Performance Snake

Echt leuk wordt het pas onder die carrosserie, want de 5.0-liter V8 wordt via een Whipple supercharger opgepompt tot dik 750 pk. Die kracht sluis je door een Ford Performance versnellingsbak met een short shifter naar de achterwielen. Een aangepaste ophanging van Ford Performance en remspul van Wilwood zorgen voor een evenwichtige handling.

Shelby beperkt de productie tot 300 stuks (voor dit jaar). Kostprijs van de ombouw komt op 45.000 euro te liggen. De Mustang GT, die moet je zelf afleveren...

shelby-super-snake_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws