Audi lunar quattro is buitenaards

audi-lunar-quattro_01

Een Audi met een totaal nieuwe designtaal, dat is de lunar Quattro. Eéntje bestellen zit er echter niet in, want Audi gaat dit voertuig naar de maan sturen om de Google Lunar XPRIZE van dik 25 miljoen te winnen. Geld nodig Audi?

Oké, een groepje Duitse ingenieurs werkte samen met Audi aan deze lunar Quattro. Waardoor het eerder lijkt dat Audi haar naam linkt aan het project om extra aan dacht op te wekken.

Maar goed, met de lunar Quattro willen de Duitser wel de Google Lunar XPRIZE winnen, een soort van race naar én op de maan waarvoor verschillende teams over heel de wereld een voertuig aan het creëren zijn. 'Audi's' inzending is gemaakt uit aluminium en gebruikt lithium-ion batterijen en zonne-energie. Dankzij vier elektrische motoren (Quattro, weet je wel) haalt de lunar Quattro een theoretische snelheid van 3,6 km/u.

audi-lunar-quattro

Geraakt het project op tijd klaar, dan zal Audi de lunar Quattro in 2017 richting de maan schieten waarna het na landing de maan kan verkennen. Om de Google-prijs te winnen moet het karretje minstens 500 meter rijden over de maan. Al zal Audi snel moeten zijn, want andere teams zeggen klaar te zijn in 2016.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws