Officieel: Mercedes-AMG C 63 Cabrio (2016)

mercedes-amg-c-63-cabrio_02

Met de zomer in aantocht steekt Mercedes haar nieuwe C-Klasse Cabrio ook in AMG-plunje. Waardoor je voortaan met het dak neer kan genieten van de bronstige V8 voorin.

Net zoals de tabel van Mendelejev kan je er bij Mercedes prat op gaan dat elk gaat ingevuld wordt met een 'variatie op'. Zo ook bij de C-Klasse. Want na de C Berline, Break, Coupe en Cabrio, krijgen al die varianten ook nog verschillende AMG-uitvoeringen. Het laatste element dat Mercedes toevoegt is de Mercedes-AMG C 63 Cabrio. Zonder dak mét V8, zeg maar.

Want net zoals zijn gesloten broertjes in alle formaten doet de dakloze variant het met de biturbo 4-liter V8 met afhankelijk van je goesting - en diepte van je geldbuidel - 476 pk (650 Nm) of 510 pk (700 Nm). Ga je voor meer, dan plaatst Mercedes een S-badge op je kofferklep. Je haar droogblazen richting de 100 km/u piept de nieuwste telg in 4,1 seconden (4 seconden voor S-variant). Een peulenschil van tiende tegenover de Coupe.

mercedes-amg-c-63-cabrio

Breed, breder,...

Uiterlijk kan je de AMG-variant onderscheiden van z'n bravere broertjes door de uitgeklopte wielkasten (+64 mm vooraan en +66 mm achteraan), de opengesperde muil en de vier joekels van einddempers achteraan. Addendum zoals het nodige koolstofvezel behoort ook tot de - optionele - mogelijkheden.

mercedes-amg-c-63-cabrio

Binnenin identiek aan zijn AMG-Coupe-Broertje, denk sportief stoelwerk, buiten het knopje om het dak te laten verdwijnen natuurlijk. Dat kan met snelheden tot 50 km/u. Vanuit een technisch standpunt krijgt ook de Cabrio dynamische ophangingspunten voor de motor, de 7-traps AMG Speedshift MCT-automaat en een plethora aan AMG-spullen zoals aangepaste veren, dempers en sperdifferentieel (enkel op S). Dit najaar te bezichtigen bij je dealer, de dakloze AMG.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws