Mercedes-AMG A 45 S krijgt 421 pk (!) onder de kap

mercedes a 45 amg render

De strafste AMG van Mercedes' A-familie heeft een cijfer. 421 pk zal AMG sleuren uit een 2-liter viercilinder voor de A 45 S-derivaten van de A hatchback, Berline en CLA. Vierhonderdeenentwintig pk... in een C-segmenter. De verbrandingsmotor komt dan wel steeds meer onder druk te staan, zonder gevecht zullen ze niet van het toneel verdwijnen.

Mercedes stuurde zopas een wat cryptisch bericht de wereld in. Dat het merk met de ster klaar is met haar krachtigste in serie gebouwde viercilinder ooit. Dat blok, de "M139", is uiteraard bedoeld voor de op til staande 45-derivaten van de A-Klasse. Mercedes geeft dus naar eigen zeggen geen info prijs over die nieuwe familie AMG's... maar eigenlijk ook wel.

Nu goed, het blok, hoe sterk is dat dan? Houd je petje vast: 421 pk en 500 Nm koppel sterk. Compleet bonkers natuurlijk om zo veel kracht betrouwbaar uit een 2-liter viercilinder turbo te halen. Waardoor steeds meer duidelijk wordt dat de laatste hoera voor de verbrandingsmotor buitensporige proporties zal krijgen. Wanneer we uiteindelijk de nieuwe A 45 AMG (en broeders) te zien zullen krijgen is nog niet geheel duidelijk al zal dat uiterlijk niet heel verrassend zijn natuurlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:44
afbeelding van Techno Patat

Djeezes dat moet een E63 toch kunnen bijhouden dan? De vorige A45 was al bijna de snelste sprinter van de AMG familie, laat staan met nog eens een schep extra :o...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws