Jeep Gladiator voortaan ook in leger-trim

Jeep Gladiator Extreme Military-grade Truck

Jeep heeft samen met legervoertuigbouwer AM General een tactisch voertuig met militaire doeleinden gebouwd van haar Gladiator pick-up. Want ook de wereld redden van terrorisme mag in stijl gebeuren.

Het prototype draagt de naam “Jeep Gladiator Extreme Military-grade Truck” of in het kort “XMT”. Deze omgebouwde Jeep Gladiator moet in vaktermen een “light tactical vehicle” worden. Een bolide die zowat overal moet geraken met een gewenste –maar beperkte- vracht. Al is "beperkt" misschien wat een understatement. Want met een trekvermogen van zo'n 3.4 ton kan deze XMT zonder verpinken een Mercedes G-klasse op avontuur nemen. Het laadvermogen van 740 kilogram achterin is ook genoeg voor een straffe voorraad munitie.

Gladiator als vrijheidsstrijder

Jeep vroeg aan AM General - de knapen achter de Humvee - om de Gladiator aan te passen aan de wensen van onder andere het Amerikaanse leger. Zo is het mogelijk om verschillende uitrustingen en varianten te krijgen. Het gaat dan over motoren (diesel of benzine) en structurele veiligheid. Want zo'n Gladiator met plaatloze deuren staat dan wel cool, heel veilig zal dat niet zijn tegen kogelinslagen voor de inzittenden.

Jeep Gladiator Extreme Military-grade Truck

Eind volgend jaar zal Jeep deze XMT op vraag gaan produceren, voor legers over de gehele wereld. Zijn coolheidsfactor heeft 'ie alvast mee.

Jeep Gladiator Extreme Military-grade Truck
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws