Sparki: Belgische snellaadstations gaan Fastned achterna

Sparki Laadpaal info belgie

Oplaadstations van het Nederlandse Fastned groeien als kolen uit de grond langs de Belgische snelwegen. Belgische start-up Sparki wil tegengewicht bieden door laadstations voor EV's aan te bieden langs grote invalswegen van steden, op parkeerplaatsen van winkelketens en op grote tankstations. Jep, er is weerom een nieuw speler op de markt!

Het succes van de elektrische auto? Dat hangt natuurlijk voor een groot deel af van de oplaadstructuur. Want eenmaal die overvloedig aanwezig is (lees: op elke hoek van de straat), zullen zelfs de grootste tegenstanders de overstap maken. Elke nieuwe speler in België is dus een gewonnen zaak. En de new kid on the block is het volledige Belgische Sparki. Jep, dat klinkt alvast knetterend.

Lokale Fastned

De Vlaamse start-up Sparki heeft namelijk de intentie om tegen 2025 een forse 1.200 laadpunten te gaan installeren. Opmerkelijk: het bedrijf focust daarbij vooral op snellaadpalen met meer dan 300 kW (van Siemens) en op "alternatieve locaties". Vooral dat laatste is uitermate interessant. Zo heb je natuurlijk al het Nederlandse Fastned langs onze snelwegen. Sparki wil eerder focussen op invalswegen naar grote steden, parkings van winkelketens en lokale tankstations. Daarvoor ging het al een partnership aan met tankstationsketens Maes, Shell, Esso en dierenwinkel Tom&Co.

Sparki Laadpaal info belgie

Kortom, Sparki wil de komende jaren uitgroeien tot het grootste netwerk van ultrasnelle laadstations in België. Het gaat dan niet enkel over oplaadpunten van 300 kW maar ook over stations met oplaadsnelheden tot 720 kW (van producent Willbert). Met een focus op gemak, want Sparki wil voorop lopen met transacties via bankkaart, kredietkaart of betaalapps. Van waar plots die sterke taal van Sparki? Wel, de start-up kreeg in ruil voor aandelen een forse kapitaalinjectie van de federale overheid. Waardoor het de steun heeft van België om uit te groeien tot een sterke speler op de markt. Dit jaar al moeten er 200 oplaadpunten van Sparki verschijnen in België.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws