Maserati GranCabrio Folgere geprijsd: dit kost de elektro-cabrio (2024)

Maserati GranCabrio Folgere prijs

Je verwacht het misschien niet meteen van Maserati, maar ook zij wagen de sprong naar het elektrisch rijden. De reguliere GranCabrio ruilt daarbij zijn V6 in voor drie elektromotoren... Maar wat moet je daar voor over hebben?

Maserati stelde zopas zijn eerste elektrische cabriolet voor en dat werd er meteen eentje om u tegen te zeggen. Die GranCabrio Folgore werd een flinke krachtpatser met de belofte van een sensationele rijervaring. Wat dat allemaal ging kosten wisten we toen nog niet, vandaag wel.

GOEDKOPER DAN BENZINE

Jawel, je leest het goed: de elektrische versie duikt onder de prijs van de benzinevariant. Vanaf 210.350 euro kan je de EV namelijk op je oprit parkeren. Veel geld, maar dan heb je ook wat. Met 761 pk's gaat hij in 2,8 seconden vlotjes richting de 100 kilometer per uur. De maximumsnelheid ligt met 290 kilometer per uur wel iets lager dan die van de benzineversie, maar ons hoor je niet klagen.

Maserati GranCabrio Folgere prijs

De elektrische cabriolet zou je 449 kilometer ver moeten brengen en heeft een stevige snellaadcapaciteit waarmee je in 5 minuutjes 100 kilometer rijbereik zou moeten kunnen laden. Van 20 naar 80 procent laden zou zelfs maar 20 minuten in beslag nemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws