Parking zoeken kost 1 jaar van je leven

Het Britse parkeerbedrijf NCP bevroeg negenduizend bestuurders over hun problemen en ergernissen in het dagelijks verkeer. Dat onderzoek is ondertussen verwerkt en daaruit komen enkele verrassende resultaten te voorschijn. Zo zou een gemiddelde Briste automobilist niet minder dan 152 uur op zoek zijn naar een parkeerplek... per jaar. Dat maakt een totaal van 7.600 uur zoeken in een gans leven, er van uit gaande dat je vijftig jaar met de auto rijdt. Dat is evenveel als 317 dagen, en dan is zo goed als een volledig jaar.

De gegevens zijn alleen van toepassing op de Britse bestuurders, maar lokaal onderzoek in België wijst dezelfde richting uit. Zo is dertig procent van het verkeer binnen het Brusselse Gewest op zoek naar een parkeerplek, op elke 117 zoekenden zijn er slechts 100 plaatsen beschikbaar. Dat maakt dat er 17 mensen uiteindelijk zonder parkeerplek eindigen.

Nog vreemder wordt het wanneer je weet dat 42 procent van de bestuurders geen ondergrondse parking wil inrijden als er een andere auto achter hem/haar rijdt. Vijftig procent vindt zijn auto niet terug in een garage en tot 44 procent weet zelfs niet meer waar zijn auto staat.

Er zijn verschillende tools in ontwikkeling om het zoeken te vergemakkelijken. Zo is er reeds een soort GPS die je naar de dichtst bijzijnde parkeerplaats leidt. Ook Google en andere technologiereuzen werkt aan een Android application om het allemaal wat gemoedelijker te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws