Omniumverzekering wordt duurder door slechte staat van het wegdek

Het cirkeltje is nu helemaal rond. De strenge winter heeft er voor gezorgd dat onze wegen er letterlijk barstslecht aan toe zijn. Putten, groeven en uit de hand gelopen richels leiden tot schade aan ophanging, bumper of zelfs barsten in de voorruit. Dat wil zeggen dat er een pak meer schadeclaims binnelnopen bij de verzekeringsmaatschappijen, en die klagen nu dat de balans tussen inkomsten en uitgaven verstoord is.

Dit jaar zijn er reeds 1.600 aanvragen binnengekomen bij het Agentschap door mensen die geen omniumverzekering hebben, dat is het dubbele van vorig jaar. De tendens zal zich echter doortrekken naar de omniumverzekering. Daarom willen de verzekeraars de omniumverzekering binnenkort 3 tot 6 procent duurder maken.

Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) meldde eerder al dat de snelwegen tegen 2015 herstelt zouden zijn, de gewestwegen zouden pas in 2020 in orde zijn. Zodra de banen weer in orde zijn, zou de verzekering ook weer dalen.

Wie stemt er voor tolwegen? We betalen geen belastingen meer aan de staat voor het onderhoud van onze snelwegen maar betalen wel een vergelijkbaar bedrag aan de tolbedrijven. Op die manier hoeft de staat zich enkel te bekommeren over de gewestwegen. Daarmee zijn onze wegen al een stuk beter in orde.

Via De Redactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 19:36
afbeelding van Anonieme gebruiker

binnelnopen??? herstelt???

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws