Helft ex-werknemers Opel Antwerpen heeft opnieuw werk

Een half jaar na de sluiting van Opel Antwerpen heeft de helft van de ex-werknemers opnieuw een job. De werknemers jonger dan 50 jaar hebben in 61 procent van de gevallen opnieuw werk. In totaal werden 2.591 werknemers ontslagen bij de sluiting van de Opel-fabriek in Antwerpen. 1.295 daarvan hadden eind juni terug een job, ofwel 50 procent, in februari was dat nog maar 36 procent. In de groep van 50-plussers vond 26 procent opnieuw werk, al telt men in deze categorie ook de bruggepensioneerden die zich 'ter beschikking moeten houden'.

Vooral wie een knelpuntberoep als voorkeur opgaf, vindt opnieuw werk. Zo kreeg 83,3 procent van de mensen die 'bouwelektricien' opgaf al snel een nieuwe job en ook de 'automecaniciens' vonden in 80 proecnt van de gevallen een nieuwe job.

Toch blijft de VDAB zich inzetten voor doorgedreven oriëntatie en aangepaste opleidingen voor de ex-werknemers, met het oog op het vinden van een nieuwe job. Of de gevonden jobs langdurige tewerkstelling zijn, dan wel kortlopende interimcontracten werd niet meegegeven.

Bron: GvA

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws