Restart? Niet in het echte leven

responsible young drivers

Een paar Gin Tonic's als apero, wat wijn tijdens het eten en een handvol pinten als afsluiter? Prima. Maar kruip niet achter het stuur. Want in tegenstelling tot Gran Turismo, heb jij geen "replay"-knop op je voorhoofd staan.

In computergames is het allemaal makkelijk. Tegen 200 km/u door bochten knallen, vaak succesvol, soms eindigt je ronde in een sisser en start je gewoon opnieuw. De nieuwe eindejaarsactie van de Responsible Young Drivers speelt op dat gegeven in. Zij hameren erop dat je in het echte leven maar één kans hebt.

Om die stelling bij te zetten, werkten ze samen met de gamer Amo_Racing87, drievoudig Belgisch kampioen in Gran Turismo en derde op het WK. Zijn eerste nuchtere ronde doet hij in recordtijden, zijn tweede zatte ronde rijdt hij zelfs niet uit.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Glenn 00:30
afbeelding van Glenn

Ik val hier volledig van mijn stoel. BK en WK gran turismo?
Kampioen in het gamen. Geweldig concept :-)

Yvesw 09:37
afbeelding van Yvesw

Valt zelfs serieus wat geld mee te verdienen of - in de vorm van de GT Academy - een echte racecarrière. :-)

Het filmpje zelf is redelijk gespeeld... Alsof een professionele gamer/ racer na een paar drankjes plotseling met een één hand aan het stuur gaat rijden. :-p

Quin 15:51
afbeelding van Quin

Zat jij daar eens niet dicht tegen, Yves? Kdacht dat je net buiten top 10 zat? Ik bungelde ergens bij de bottom 10% :).

Ik heb eens een keer een F1-game gespeeld met wat drank in m'n lijf en kan zeggen dat dit erg gespeeld is inderdaad. Eigenlijk reed ik hetzelfde (even slecht :o)) als tevoren.
Neemt niet weg dat een campagne tegen drunk driving altijd goede zaak is, natuurlijk.

Yvesw 20:46
afbeelding van Yvesw

Volgens mij was ik zevende en de top 6 mocht naar zolder ;-) Maar goed, nu haal ik mijn portie rijplezier hier bij AF :-) zonder gebonden te zijn aan een merk :-)

Techno Patat 20:12
afbeelding van Techno Patat

Ik merk dat toch ook! Het gebeurt dat ik 's avonds in mijne zetel al eens op't gemak een Blonde Leffe/ la chouffe drink en het gebeurt ook al eens dat ik forza Horizon aan het spelen ben online met Speedy. En hoe meer het glas mindert hoe meer ik suck! Dat ene glas doet enorm veel af van je scherpte! Maar dat je plots met 1 hand rijdt en waggelt naar je stoel? Mjah...

Rijden gaat nu wel nog, want dat is uiteindelijk niet op de limiet. Maar drinken en dan rijden doe ik hoe dan ook nooit. Maximum 2 pintjes, als er nog een maaltijd volgt kunnen het al 2 zwaardere zijn. Maar niet meer of dat!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws