VS wil zware importheffing voor Duitse auto's

she-fifth-avenue

President Trump zag onlangs teveel Mercedessen op Fifth Avenue in New York. Nu wil hij een zware importtaks heffen op dat soort auto's.

Met "dat soort auto's" wordt een heel specifieke groep bedoeld. De Franse en Italiaanse auto's worden amper ingevoerd in Amerika, de Duitse premiummerken des te meer.

protectionisme

In Amerikaanse diplomatische kringen doet het gerucht dan ook de ronde dat Trump de Amerikaanse deur voor automerken als Mercedes, Audi en BMW wil dichthouden. Op dit moment wordt onderzocht hoe een importheffing van 25 procent kan worden ingevoerd. Daarvoor wordt verwezen naar onder andere de staatsveiligheid en het beschermen van de eigen auto-industrie.

Niet vies van een grove uitspraak meer of minder zou Trump tijdens het bezoek van Frans President Macron hebben gezegd te willen doorgaan met zijn handelsbeleid "tot er geen Mercedessen meer rijden op Fifth Avenue".

Het lijkt er echter op dat Trump niet alle Mercedessen kan weren, want een aantal van Mercedes' modellen wordt al jaren in Amerika zelf geproduceerd. Het gaat om de C-Klasse, de GLE- en GLS-Klasse. Ook Audi en BMW hebben productiefaciliteiten in Amerika.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sterretje 18:30
afbeelding van Sterretje

Tja, misschien zouden ze beter zelf iets bouwen dat qua kwaliteit in de buurt komt van Mercedes?

Mathieu 10:20
afbeelding van Mathieu

Het wordt dringend tijd dat Europa eens zijn ballen op tafel legt! ;-)
Laat Trump zijn eigen ruiten maar ingooien, de volgende president zal hopelijk alles wat hij beslist en gerealiseerd heeft, teniet doen. Net zoals hij gedaan heeft met Obama.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws