Vaarwel, spaarboek: Ineos Grenadier straks tot in de puntjes te personaliseren

Ineos Grenadier productie 2024

Juich als je geld te veel hebt, want Ineos heeft de start van zijn ‘Arcane Works’-afdeling aangekondigd. Daar kan je straks je Grenadier tot in de kleinste details laten personaliseren alsof het pakweg een Bentley of een Rolls’ was… Maar dan met de nodige offroad-gadgets tussen de exclusieve kleuren en materialen.

Voor zover het snel kan gaan in de autowereld, gaat het best snel bij Ineos. Amper vijf jaar geleden kondigde de chemiereus onder leiding van Sir Jim Ratcliffe namelijk aan dat het een “waardige vervanger voor de Land Rover Defender” zou bouwen en drie jaar later rolde de eerste Grenadier al van de band. Die bleef zelfs niet lang alleen want inmiddels heeft Ineos ook al de Quartermaster — een pick-upversie van de Grenadier — en zijn ze zo goed als klaar voor de lancering van hun eerste EV: de Fusilier… En alsof ze de handen daarmee nog niet vol hebben, gaan ze die modellen nu ook nog helemaal naar wens laten personaliseren.

Van lakkleuren tot offroad-snufjes

Ineos heeft namelijk de start van zijn ‘Arcane Works’-afdeling aangekondigd, genoemd naar het Engelse woord voor “gekend of kenbaar door weinig mensen”. De opzet van die afdeling is dan ook voor de hand liggend: die gaat zich buigen over de personalisatiemogelijkheden van Ineos’ modellen. Als we de Britten mogen geloven, worden dat trouwens ook best veel personalisatiemogelijkheden. Zo beloven ze te beginnen met de Grenadier maar zelfs die naam staat niet vast, want volgens de fabrikant mag je de unieke creatie noemen wat je wil. Verder zal je er de keuze krijgen uit een enorm gamma unieke lakkleuren en materialen en is dat nog niet genoeg, dan kan je ook offroad-snufjes en zelfs vermogensupgrades toevoegen.

Ineos Arcane Works teaser 2024

Voorlopig blijft het echter nog bij woorden want op een enkel teaserplaatje na, krijgen we nog niks van het werk van die ‘Arcane Works’-afdeling te zien. Daar komt binnen een dikke maand echter verandering in want tijdens het Goodwood Festival of Speed belooft Ineos een eerste gepersonaliseerde Grenadier te onthullen. Afspraak dus ergens tussen 11 en 14 juli… En breng je portemonnee maar mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws