Tuning zoals het moet: Switzer P700 BMW M5

Switzer P700 BMW M5

Na enkele bedenkelijke tuningpakketten voor de BMW M5, komt Switzer ook met een pakket naar buiten. Uiterlijk zijn er geen aanpassingen, onderhuids des te meer. Een aangepaste software, betere luchtfilter en nieuwe uitlaatlijn halen het vermogen van de M5 naar 700 pk.

Het Amerikaans tuningsbedrijf dat zich vooral specialiseert in Porsches en GT-R's kon het uiterlijk van de BMW M5 (F10) best pruimen. Enkel het gebruik van het Active Sound systeem (systeem dat uitlaatgeluid simuleert via de boxen in de wagen) vonden ze niet door de beugel kunnen. Daarom besloten ze om een huisgemaakt high-flow, stainless-steel uitlaat te installeren (in de volksmond: "Een grote uitlaatbuis").

Oprichter en eigenaar van Switzer, Neil Switzer, legt het voor ons uit:
"Als ik een twin turbo V8 koop wil ik die twin turbo V8 ook horen. De nieuwe uitlaat geeft ons net genoeg geluid in de cabine en de grotere diameter zorgt er voor dat er meer lucht door de motor kan geblazen worden."

Switzer P700 BMW M5

Verder krijg je van Switzer ook nog een nieuwe luchtfilter en een aangepast motormanagement. Wat het kost om je M5 van 560 pk naar 700 pk te brengen? Net geen 7000 dollar. Al doe je het niet enkele voor die pk's, maar vooral om dat idioot geluid via de boxen te kunnen afzetten. Later op het jaar komt er ook nog een setje velgen en carbon remmen van Switzer beschikbaar voor de BMW M-reeksen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 18:47
afbeelding van Carlos

Mooi, maar ben eerder benieuwd naar de Duitse tuners :D
Manhart - G-power

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws